Goldman Sachs daje Hrvatskoj 50 posto šansi za prolazak skupine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. lipanj 2014. u 11:54
Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Ne samo kladionice širom svijeta, nego i ozbiljne svjetske financijske institucije, uključile su se u “rulet” predviđanja rezultata na svjetskom nogometnom prvenstvu kojeg u četvrtak u Sao Paulu otvaraju Brazil i Hrvatska.

Ne samo kladionice širom svijeta, nego i ozbiljne svjetske financijske institucije, uključile su se u "rulet" predviđanja rezultata na svjetskom nogometnom prvenstvu kojeg u četvrtak u Sao Paulu otvaraju Brazil i Hrvatska.

Tako je američka multinacionalna investicijska banka Goldman Sachs, koristeći se najsofisticiranijim računalnim programima u koje su ubacili podatke iz povijesti svjetskih prvenstava, predvidjela ishode svake od 64 utakmice koje će se odigrati u Brazilu i "vatrenima" daju 50 posto izgleda da će proći skupinu.

Po tim proračinima, koji su danas objavljeni u Goldman Sachsovoj publikaciji "The World Cup and Economics 2014", bankovni analitičari predviđaju da će polufinalisti SP-a biti Brazil, Njemačka, Argentina i Španjolska. Po njima u finalu bi igrali Brazil i Argentina, a svjetski prvak će biti Brazil.

Po modelu Goldmana Sachsa, Hrvatska ima 50 posto izgleda proći skupinu i plasirati se u osminu finala. Taj postotak za plasman u četvrtfinale je 11,3 posto, polufinale 4,5, a za finale samo 1,2 posto, dok su bankovni računalni sistemi dali našim nogometašima samo 0,1 posto izgleda da će osvojiti naslov svjetskih prvaka. Usporedbe radi, isti kompjutori su vjerojatnost da će Brazil biti prvak procijenili sa 48,5 posto vjerojatnosti.

Slična predviđanja donijela je i talijanska "Unicredita" po čijim bi modelima plasman u poluzavršnicu ostvarili Brazil, Argentina, Urugvaj i Njemačka, a u finalu bi Brazil pobijedio Argentinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close