Godina kreiranja infrastrukture gospodarenja otpadom

Autor: Poslovni dnevnik , 19. veljača 2018. u 21:59
Ministar Tomislav Ćorić/Grgo Jelavić/PIXSELL

Tomislav Ćorić na sastanku s dubrovačkim županom Nikolom Dobroslavićem o ostvarenju ljepše Hrvatske.

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić poručio je kako će 2018. godina biti godina kreiranja infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom, što je označio kao prioritet njegova ministarstva.

"Izgradnja centara za gospodarenje otpadom nema alternativu, neovisno u ciljevima koje imamo u kontekstu gospodarenja otpadom. Za ljepšu Hrvatsku moramo učiniti sve", izjavio je Ćorić u Dubrovniku nakon sastanka s dubrovačkim županom Nikolom Dobroslavićem te županijskim gradonačelnicima i načelnicima. Najavio je kako će na području najjužnije županije dobar dio infrastrukture biti uspostavljen do kraja 2018. godine.

"Htjeli smo lokalne čelnike informirati o našim planovima i natječajima koji su već ili će biti uskoro objavljeni s ciljem stvaranja infrastrukture za odvajanje na kućnom pragu, izgradnje reciklažnih dvorišta, informativnih i edukativnih aktivnosti te izgradnju sortirnica, gdje natječaj ide u svibnju. Velik dio tog sufinanciran je iz sredstava EU, u pravilu 85 posto. Dobili smo povratnu informaciju kako se na lokalnoj razini radi sve što je moguće. Želimo im omogućiti da nabave sve što im je potrebno kako bi se na razini Hrvatske postigao cilj od 50 posto odvojenog komunalnog otpada do 2023. godine", rekao je ministar.

Kazao je i kako je za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje u tijeku izrada studije isplativosti ulaganja, koja bi trebala biti gotova u idućih mjesec i pol ili dva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close