Globalno poznat brend turskih slastica od sada u Hrvatskoj

Autor: Marija Crnjak , 09. svibanj 2013. u 15:15
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Amir Ibradžić doveo je na hrvatsko tržište Kosku, čije proizvode unazad tri tjedna prodaje u dućanu Lokum u Importanne Galeriji, te najavljuje nova prodajna mjesta u cijeloj Hrvatskoj.

Želeći približiti Zagrebu i Hrvatskoj duh turske kuhinje, odnosno neodoljivih slastica koje se rade samo od prirodnih i pomno odabranih sastojaka, Amir Ibradžić doveo je na hrvatsko tržište poznati turski brend Koska, čije proizvode za sad prodaje u zagrebačkom dućanu Lokum u Importanne Galeriji, uz najavu novih prodajnih mjesta po cijeloj Hrvatskoj.

"Lokum je otvoren prije tri tjedna i već imamo odličan promet, a na našem Facebook profilu prikupili smo već tisuću prijatelja i ljubitelja tradicionalnih turskih slastica kao što su lokum i halva. Ovo je tek početak, uskoro planiramo otvoriti i drugi lokal u Zagrebu, to će biti veći dućan sličniji onima u Turskoj, a iduća je na redu Rijeka. Javili su nam se i zainteresirani poduzetnici iz drugih gradova, Pule, Splita te Slavonskog Broda, gdje ćemo također imati Lokum trgovine putem franšize", pojašnjava Ibradžić, vlasnik tvrtke Galop, koja je inače ekskluzivni zastupnik Koskinih proizvoda.

U Lokumu se tako može kupiti lokum sa bezbrojnim kombinacijama dodataka, od orašastih plodova i čokolade, do kokosa i ruže, halva i tahan halva, tahin-maslac od sezama, različiti pekmezi i slatka od crnog grožđa, murve, dunja, naranče… kao i originalne turske baklave od pistacija. Ibradžić ističe da svi proizvodi imaju halal certifikat, a većina ih je s košer certifikatom, i svi su napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka.

Inače, Koska je obiteljska tvrtka koja postoji od 1907. godine, i u njoj trenutno radi već četvrta generacija turske obitelji Dindar, čiji je prapradjed počeo proizvoditi halvu, potom i druge turske slastice. Godine 1930. otvara se prvi dućan Koske u Istanbulu, a Koskini proizvodi od '98. do danas proizvode se u postrojenju površine 18 tisuća kvadrata. Koskini proizvodi izvoze se po cijelom svijetu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close