Glavni vatrogasni zapovjednik apelirao na Vladu: I vatrogasci zaslužuju nagrade, na samo piloti

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2017. u 09:05
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predviđam da će troškovi prerasti 7-8 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Tucaković.

Glavni vatrogasni zapovjednik, Slavko Tucaković, gostovao je na N1 televiziji i komentirao najavljene nagrade za protupožarne snage.

"Ovo je jedna od najtežih sezona. Vatrogasci su dali veliki doprinos i obranjene su sve kuće. U takvim velikim elementarnim nepogodama zaista je bila najbolja taktika obraniti kuće, sačuvati živote i obraniti imovinu koliko je to moguće u ovakvim uvjetima. To je najbitnija stvar", rekao je Tucaković, dodavši da je zadovoljan što može reći da su i neke snage otpuštene sa zadarskog područja.

Upitan o troškovima za gašenje ove sezone, Tucaković je istaknuo da će oni zasigurno nadmašiti sve troškove proteklih sezona, posebno uzme li se u obzir i angažman protupožarnih snaga s kontinenta. "Morat ćemo na kraju napraviti analizu, kad se sve završi, kad se vrate vatrogasci s terena i onda će se napraviti zahtjevi i zbrojit će se sve štete i financije koje dolaze na kraju sezone. Ja predviđam da će troškovi prerasti 7-8 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu", rekao je Tucaković.

Što se tiče najavljenih novčanih nagrada od pet tisuća kuna za protupožarne snage, Tucaković ih pozdravlja, ali smatra da Vlada ne smije zaboraviti vatrogasce. "Naravno da sam i ja zadovoljan i sretan što će protupožarne snage dobiti nagradu od Vlade Republike Hrvatske, ali ovdje apeliram i na vatrogasce, oni su skupa s protupožarnom eskadrilom gasili požare, i njih treba nagraditi. Mnogi su otišli s posla, a kod profesionalnih postrojbi postoje kolektivni ugovori, tako da će se taj problem puno lakše riješiti. Vatrogasci također zaslužuju određene nagrade", rekao je Tucaković.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close