Glavni tajnik HDZ-a osumnjičen za prepisivanje diplomskog?

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2012. u 10:32
T.Karamarko, M.Brkić (PXL)

Među imenima polaznika koji su osumnjičeni za prepisivanje navodno je i sadašnji tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić iz službe je udaljio dvojicu nastavnika Visoke policijske škole, jer su bili mentori pri izradi i obrani 26 diplomskih i specijalističkih radova, koji su u potpunosti ili u bitnome sadržajno odgovarali diplomskima, ranije objavljenima kod istih mentora.

>>> Jovanović: Slučaj Milijana Brkića potvrda o kriminalu u vrhu HDZ-a

>>Policijska afera: Suspendirana dvojica nastavnika Visoke policijske škole

Kako Jutarnji list doznaje, riječ je o Franji Magušiću i Mati Pušeljiću, kojima se na teret stavlja teža povreda službene dužnosti. Povjerenstvo škole, koja je u sastavu Policijske akademije, utvrdilo je da su ta dvojica, kao nastavnici, znali da ukupno ima 26 diplomskih i specijalističkih radova čiji se sadržaji u bitnim dijelovima ili u cijelosti podudaraju, odnosno da su prepisani. Među imenima polaznika koji su osumnjičeni za prepisivanje navodno je i sadašnji tajnik HDZ-a Milijan Brkić, kojeg je na to mjesto u svibnju postavio novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, saznaje Jutarnji iz izvora bliskih Policijskoj akademiji i MUP-u.

Brkić je 2010. napisao rad 'Organizacijske razine MUP-a Republike Hrvatske', za koji je revizijom utvrđeno da je identičan radu polaznika Stanka Tomića iz 2009. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close