Glavni ravnatelj HRT-a obratio se hrvatskoj javnosti otvorenim pismom

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2019. u 12:48
Foto: Danijel Berković / Pixsell

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić uputio je hrvatskoj javnosti, Saboru i Vladi RH, te svim hrvatskim medijima otvoreno pismo koje prenosimo u cijelosti:

Hrvatska radiotelevizija kao javni medijski servis trenutno je, zbog tužbi koje su podignute u svrhu zaštite i časti i ugleda HRT-a, izložena političkom pritisku i orkestriranim napadima.

HRT ne želi biti sredstvo dnevno političkih razmirica i predizbornih kampanja bilo koje političke orijentacije. Ovom prigodom želimo izvijestiti javnost da je HRT pokrenuo postupke mirenja s tuženim nakladnicima. Podsjećamo da je to u skladu sa zaključcima saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Naglašavamo da Hrvatska radiotelevizija poslove obavlja profesionalno i transparentno, u skladu s Zakonom o HRT-u i Ugovoru s Vladom RH, te profesionalnim smjernicama EBU-a, čija je članica.

HRT je šokiran optužbama za cenzuru jer u svim segmentima svoga rada poštuje pravila struke, objektivno i uravnoteženo izvještava o događajima te je otvoren za sve društvene skupine, udruge i političke opcije koje djeluju na političkoj sceni u Republici Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close