Geofoto zaključio predstečajnu nagodbu

Autor: Darko Bičak , 20. srpanj 2014. u 22:00
Zvonko Biljecki, predsjednik Uprave Geofota/PIXSELL

Tvrtka iz Zagreba se nakon jednogodišnjeg postupka dogovorila s vjerovnicima.

Geofoto je u petak uspješno završio jednogodišnji postupak predstečajne nagodbe, nakon što su predstavnici vjerovnika na ročištu prihvatili Plan financijskog i operativnog restrukturiranja.

Planom restrukturiranja definirano je kako će grupama vjerovnika isplatiti potraživanja u ratama prema utvrđenim terminima, kao i državnim i financijskim institucijama prema dogovorenim obvezama. Predstečajna nagodba na taj način je omogućila reprogramiranje postojećih obveza tako da se ponovno ugovaraju rokovi i način otplate duga, a tvrtki se omogućuje daljnji rad i mogućnost ostvarivanja prihoda iz kojih će se dugovi i vraćati.

I Geofota navode da će se nove obveze preuzimati na način da ne bude ugrožena likvidnost i potraživanja vjerovnika iz prethodnog razdoblja. "Predstečajna nagodba pokazala se kao pozitivno rješenje jer nam je omogućila da nastavimo s radom i ugovaranjem novih poslova koji su se pokazali krucijalnima za ponovno jačanje tvrtke i otplatu dugova. Novi poslovi koje je Geofoto dobio stvorili su potrebu za novim radnim mjestima. U ovoj godini smo već zaposlili 23 nova djelatnika, a planiramo ih ukupno 55", komentirao je Zvonko Biljecki, predsjednik Uprave Geofota.

Komentirajte prvi

New Report

Close