GEN-I tvrdi da ‘Jeftina struja’ ostaje najpovoljnija i nakon HEP-ove najave nižih cijena

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. srpanj 2013. u 20:37
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Cijena struje koju nudi GEN-I trenutačno nudi je za 12,5 posto niža od one koju sada nudi HEP te će i dalje ostati niža”, tvrdi u priopćenju GEN-I.

Slovenska tvrtka GEN-I u današnjem priopćenju tvrdi da će njena ponuda "Jeftina struja" ostati najpovoljnija na tržištu i nakon eventualnog sniženja cijena konkurencija te iznosi podatak da se do danas za ponudu te tvrtke u Hrvatskoj odlučilo više od 4.000 potrošača.

U povodu najave Hrvatske elektroprivrede (HEP) koja je danas podnijela zahtjev Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA) za sniženjem cijene električne energije za kućanstva, GEN-I u priopćenju navodi kako će njena ponuda 'Jeftina struja' i nakon eventualnog snižavanja cijena konkurencije i dalje ostati najpovoljnija na tržištu, u skladu s početnim obećanjima koje je ta tvrtka dala prilikom ulaska na hrvatsko tržište.

"Cijena struje koju nudi GEN-I trenutačno nudi je za 12,5 posto niža od one koju sada nudi HEP te će i dalje, nakon mogućeg sniženja cijena HEP-a, ostati niža", tvrdi u priopćenju GEN-I.

HEP je izvijestio da je danas HERA-i predao zahtjev za smanjenje proizvodne komponente cijene električne energije za kategoriju kućanstvo od 10,7 posto, a prihvati li se taj prijedlog, krajnja cijena struje za kućanstva u prosjeku bi bila niža za 6 do 7 posto.

Iz slovenske tvrtke napominju kako HEP nije najavio sniženja cijena za male poduzetnike, pa će na tom segmentu tržišta ponuda GEN-I, kako navode, i dalje biti do 30 posto jeftiniji od ponude HEP-a.

GEN-I također navodi kako ostaje pri svom jamstvu da se cijene neće mijenjati naviše do kraja 2015. godine te će svi korisnici koji se odluče za GEN-I do kraja srpnja moći iskoristiti i prvih mjesec dana električne energije besplatno.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednika Uprave tvrtke GEN-I Roberta Goloba da ih današnji potez HEP-a nije iznenadio. "Potez HEP-a nije nas iznenadio jer iz prakse drugih država u EU znamo da dosadašnji monopolisti pri pojavi konkurencije nalaze unutrašnje rezerve i prostor za snižavanje cijene. Koliko znam, ovo je prvo snižavanje cijena električne energije za kućanstva u Hrvatskoj u ovom tisućljeću. Povrh svega, potez HEP-a potvrda je naših izjava koje smo dali pri ulasku na hrvatsko tržište, a koje su govorile o tome da su cijene električne energije za kućanstva previsoke", ističe Golob.

Slovenski GEN-I je svoju ponudu za hrvatsko tržište predstavio sredinom lipnja, a i u današnjem priopćenju ponavljaju kako su planovi tvrtke GEN-I za hrvatsko tržište opskrbljivati 20.000 potrošača do kraja ove godine, 50.000 potrošača već sljedeće godine, a za tri godine pridobiti 17 posto tržišnog udjela.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kolike su stvarne “uštede” – http://www.croenergo.eu/GEN-I-ce-realno-biti-jeftiniji-samo-16-kuna-%28s-PDV-om%29-15217.aspx

New Report

Close