GEN-I-jeva prva solarna elektrana u RH

Čelnici GEN-ija i PZ Gospoja Čelnici GEN-ija i PZ Gospoja

Na imanju na Krku.

Tvrtka GEN-I Zagreb je u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom Gospoja na Krku, u vlasništvu obitelji Toljanić, predstavila jučer projekt svoje prve sunčane elektrane u Hrvatskoj, snage 20,5 kW i vrijedan više od 178 tisuća kuna.

Elektrana PZ Gospoja, postavljena na imanju jednog od najupečatljivijih malih hotela na Jadranu, vrbničkog Vinotela Gospoja, prva je sunčana elektrana koju je Grupa GEN-I postavila u Hrvatskoj.

Kako ističu iz tvrtke, GEN-I ovime pokazuje kako se nakon 500 već postavljenih sunčanih elektrana u Sloveniji njezin fokus na zelenu energiju širi i na Hrvatsku.

Robert Golob, predsjednik Uprave Grupe GEN-I, komentirao kako ova tvrtka, kao prvi opskrbljivač energijom u regiji koji je uveo mikro solarne elektrane u svoju ponudu, redefinira tržište samoopskrbe električnom energijom te kako je ovo dobar primjer i za druge poduzetnike, pogotovo u turizmu, koji ljeti imaju velike troškove električne energije.

Povrat investicije se očekuje u razdoblju od 10 godina, a godišnja ušteda na računima za struju bi trebala biti na razini od 14 tisuća kuna. Životni vijek ove elektrane je procijenjen na 30 godina. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve