Gazprom 26. studenog osnovao tvrtku

Autor: Darko Bičak , 20. prosinac 2012. u 18:09
Boris Medvjedev najavio je povratak Gazproma/PXL

Osnivanje tvrtke je u intervjuu za Poslovni dnevnik najavio Boris Medvjedev, bivši zamjenik ruskog Veleposlanika u Zagrebu, kazavši da Gazprom ima namjeru širiti biznis na ovom području. Iz Gazprom Nefta tijekom četvrtka nije bilo moguće dobiti komentar.

Nakon višemjesečnih najava da će ruski energetski div Gazprom vratiti na hrvatsko tržište, 26. studenoga to se dogodilo.

Tog ponedjeljka na Trgovačkom sudu u Zagrebu registrirana je tvrtka Gazprom Neft Balkan. Osnivanje tvrtke je u intervjuu za Poslovni dnevnik najavio Boris Medvjedev, bivši zamjenik ruskog Veleposlanika u Zagrebu, kazavši da Gazprom ima namjeru širiti biznis na ovom području. "Gazprom Neft, tvrtka kćer Gazproma je kupila NIS, naftnu industriju u Srbiji i ima namjeru širiti biznis u cijeloj regiji, pa tako i u Hrvatskoj", kazao je Medvjedev. To se ostvarilo otvaranjem tvrtke u Hrvatskoj i preuzimanjem OMV-ove malopodajne mreže u BiH, početkom prosinca. Hrvatski Gazprom vodi Alexey V. Dvortsov. Iz Gazprom Nefta tijekom četvrtka nije bilo moguće dobiti komentar. Igrači na domaćem tržištu plina već neko vrijeme očekuju povratak Gazproma u Hrvatsku, no napominju da ne očekuju da bi njegov dolazak mogao imati neke efekte na opskrbu plinom prije 2014. 

Komentirajte prvi

New Report

Close