Gavella: Ne postoji alternativni plakat za ‘Fine mrtve djevojke’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. siječanj 2013. u 15:52
PD

Kazalište “Gavella” priopćilo je danas da je u srijedu, 16. siječnja, iz upotrebe povuklo sporni plakat Studija Cuculić.

Kazalište "Gavella" priopćilo je danas da je u srijedu, 16. siječnja, iz upotrebe povuklo sporni plakat Studija Cuculić, za predstavu Mate Matišića "Fine mrtve djevojke" u režiji Dalibora Matanića, a da alternativni plakat u ovom trenutku – ne postoji.

Plakat koji se pojavio na društvenim mrežama i u nekim medijima, a prikazuje dvije žene u burkama, nije djelo dizajnera kazališta "Gavella" Vanje Cuculića, niti ga je naručilo kazališta "Gavella", ističe se u priopćenju.

Alternativni plakat, ponavljamo, trenutno ne postoji, stoji u priopćenju Ureda marketinga i prodaje Kazališta "Gavella".

Danas je Mešihat islamske zajednice u Hrvatskoj u priopćenju reagirao na sporni plakat te istaknuo da je slika na njemu uvrijedila muslimane i u prvoj verziji plakata, iako je ona tradicionalno kršćanska, kao i u varijanti u kojoj je Merjem/djevica Marija prikazana u burkama. Mešihat u priopćenju ističe da Islamska zajednica u Hrvatskoj najoštrije osuđuje vrijeđanje bilo čijih i bilo kakvih, pa tako i vjerskih osjećaja.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close