Gastronomsko nadmetanje Gastrofej 2014. ulazi u drugu fazu

Autor: Marta Duić , 01. rujan 2014. u 11:50
Seoska domaćinstva

Ove godine posebnost natječaja je u tome što smo krenuli u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom

Nakon što su u organizaciji Poslovnog dnevnika, PBZ- carda kao glavnog sponzora te članovi stručnog žirija, kroz dvije godine rada, uspjeli posjetili mnoštvo restorana diljem Hrvatske koji zadovoljavaju i stroge poslovne kriterije te izabrali pobjednike krenulo je novo gastronomsko nadmetanje, Gastrofej 2014. Ove godine posebnost natječaja je u tome što smo krenuli u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom. Prijave na natječaj trajale su u periodu od 31.03. do 01.09.2014. Seoski turizam danas je mnogim obiteljima postao osnovni izvor prihoda, a i zabave jer uključuje boravak turista na seoskom domaćinstvu radi odmora, rekreacije  i doživljaja  seoskog  ambijenta. Ugostiteljska ponuda seoskih domaćinstava dodatna je aktivnost dok je temelj i glavna aktivnost obiteljskog gospodarstva poljoprivreda.

Cilj ovogodišnjeg gastronomskog nametanja bio je pronaći ugostiteljski i ruralni ambijent koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. Želimo pronaći domaćinstvo koje nudi mogućnost održavanja svakodnevnih, ali i višednevnih okupljanja poslovnih ljudi, organiziranih team buildinga, smještaj i opuštenu atmosferu uz neizostavnu autohtonu gastronomsku i enološku ponudu. Generalni sponzor projekta Gastrofej 2014.je PBZ- card dok su partneri projekta Volkswagen Hrvatska i Vina Belje.

Budući da je faza prijava na natječaj službeno završila, ulazimo u drugu fazu projekta koja će trajati do 1.listopada. Naš stručni žiri koji čine predsjednik g.Veljko Barbieri,predstavnik PBZ carda i predstavnik Poslovnog dnevnika izabrat će 8 finalista. Nakon objave 8 finalista naš stručni će žiri obići izabrane kandidate koji su se izdvojili razinom ponude, opremljenošću svom potrebnom tehnikom za održavanje nekog poslovnog okupljanja, kategorizacijom i kvalitetom smještaja i kulinarskim i gastronomskim delicijama pripremljenim na njihovim imanjima. Naravno, svako od seoskih domaćinstava u konkurenciji mora ujedno biti prihvatno mjesto PBZ-carda i kartičnog načina plaćanja American express karticom.

Komentirajte prvi

New Report

Close