Garaža Rebro dvostruko skuplja, pacijenti ogorčeni

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2016. u 09:31
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Cijena od dvije kune po satu bila je odlična jer je riječ o bolnici i ovdje nitko ne parkira iz luksuza, već iz potrebe

Sat parkiranja u garaži uz bolnicu Rebro od ovog tjedna skuplji je za dvije kune pa dnevna karta, umjesto dvije, košta četiri kune, dok je noćna karta s jedne skočila na tri kune. Korisnici koji u bolnici često zaglave i do šest sati ovaj potez Zagrebparkinga ne odobravaju jer kažu: u bolnicu se mora.

Cijena od dvije kune po satu bila je odlična jer je riječ o bolnici i ovdje nitko ne parkira iz luksuza, već iz potrebe, piše Večernji list.

Iz Zagrebparkinga poskupljenje s dvije na četiri kune nisu pravdali, istaknuli su samo da je cijena prošle godine bila i pet kuna. Tako navode da su je na dvije snizili u studenom, no opet su je podignuli nakon samo pola godine. Razlog poskupljenja, jasno je, manjak je prihoda jer se u garaži na Rebru prošle godine uprihodila jedna petina, odnosno 4,2 milijuna kuna od ukupnih 21,2 milijuna, koliko iznosi godišnji prihod svih garaža.

Da nije došlo do poskupljenja, prihod na Rebru bi se prepolovio na manje od dva milijuna kuna. Nakon ovog poskupljenja, najjeftinija javna garaža je na Sveticama, gdje sat košta dvije kune dok je u užem centru parkiranje najpovoljnije u garažama na Langovu trgu i u Petrinjskoj, gdje od 8 do 21 sat parkiranje po satu košta 4 kune što je i 2 kune niže od cijene parkinga u I. zoni dok noćna karta košta po satu tek kunu.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kako ne bi bili ogorčeni?? Sve bolnice u Zagrebu nalaze se na uzbrdici i bolesnicima je teško pristupiti istima, osim ako nemaju nekog svog da i odveze. I onda još da plaćaju parking tim istim bolnicama, a dok dočekaš pregled možeš umrijeti. Katastrofa!!

New Report

Close