'Garantirano z Varaždinske županije' prvi put u Zagrebu

Dame u krinolinama privukle su mnoge poglede Dame u krinolinama privukle su mnoge poglede

Županija udaljena ni sat vožnje od Zagreba turistički je biser koji je nedovoljno uključen u turističku ponudu.

Na Trgu bana Jelačića se u subotu, 20. listopada, Varaždinska županija prvi put predstavila u glavnom gradu Hrvatske, i to manifestacijom Garantirano z Varaždinske županije.

Bilo je to jedno od najvećih takvih događanja s čak 60-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz Županije, te atraktivnim damama u krinolinama, husarima na konjima i vrhunskim kulturno-zabavnim programom. Gužve na štandovima i oko štandova potvrdile su oduševljenje Zagrepčana i njihovih gostiju. Dosad nijedno predstavljanje nije bilo ovako brojno te bogato raznovrsnom ponudom i sadržajem.

"Ova manifestacija je doprinos brendiranju naših izvornih proizvoda vrhunske kvalitete, ali i doprinos promociji cijele Varaždinske županije. Naša odluka da brendiramo izvorne proizvode potvrdila se kao dobra, jer se proizvodi počinju prepoznavati na tržištu. Prije svega to je brend 100 posto čistog Varaždinskog bučinog ulja, a uz to promoviramo i Varaždinsko zelje koje je najcjenjenije upravo na području Zagreba. Posebna atrakcija su dame u krinolinama, s kojima se građani masovno fotografiju, a postrojavanje husara na konjima ispred kipa bana Jelačića je samo po sebi vizualna atrakcija. Sve zajedno daje pozitivan impuls našem turističkom brendiranju. Varaždinska županija je udaljena ni sat vožnje od Zagreba, a turistički je biser koji je nedovoljno uključen u ukupnu turističku ponudu i to ćemo pokušati promijeniti", istaknuo je varaždinski župan Radimir Čačić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je zahvalio županu što je odlučio predstaviti Županiju na Jelačić placu. "Dobrodošli iz prve prijestolnice Hrvatske u sadašnju prijestolnicu, dobrodošli na glavni  svih građana Republike Hrvatske. Vidimo se iduće godine", poručio je gradonačelnik Bandić. Predsjednica TZ-a Varaždinske županije i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević istaknula je veliko zadovoljstvo manifestacijom.

-"Svi naši proizvođači su prezadovoljni organizacijom, kao i time što su dobili mogućnost prezentirati i prodavati svoje proizvode u Zagrebu. Odazvalo se doista puno izlagača i drago mi je da smo ispunili njihova očekivanja. Veseli me i što je na Trgu bana Jelačića ovako puno ljudi. Ostvarili smo zacrtane ciljeve, predstavili smo Varaždinsku županiju kao turističku destinaciju, a istovremeno promoviramo naše domaće proizvode, kao i dizajnerice, obrtnike i tvrtke", istaknula je Natalija Martinčević. 

 Osim prikaza izrade domaćeg putra, spravljanja kiseljenja zelja te heljde, svoju posebnost Varaždinska županija je pokazala i glazbom. Nastupili su prvaci Glazbene škole u Varaždinu koji su izvodili arije iz opereta te mjuzikala. Uz KUD Jalžabet, nastupili su Blanka Tkalčić, Irma Dragičević, duo Rock on baroque, Nenad Kumrić - Charlie i Neven Stipčić.Osim toga, u Zagrebu je podignut balon Varaždinske županije, jedinstven u Hrvatskoj i svijetu budući da je kupola reprodukcija slike 'Svečanost cvijeća' Ivana Rabuzina. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve