GALERIJA: Nasip popustio kod Virja, izlila se Drava

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. studeni 2012. u 16:26
PXL

“Kao i prethodnu noć, tijekom današnjeg dana i noći u prostorijama Zagrebačke županije organizirano je dežurstvo”.

Prema informacijama iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), svi stožeri u gradovima i općinama na području Zagrebačke županije uz tok rijeke Save (Velika Gorica, Orle, Rugvica, Pokupsko, Zaprešić, Marija Gorica, Brdovec, Samobor, Sv. Nedelja i Ivanić-Grad) odnosno Kupe (Pisarovina) su aktivni, a ekipe na terenu pripremljene su za nadoilazeći vodeni val, priopćeno je danas iz Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije sa sjednice, čija su glavne teme bile stanje vodostaja i aktivnosti operativnih snaga zaštite i spašavanja na području te županije.

U priopćenju se navodi da je trenutno stanje vodostaja Jesenice na ulaznom profilu iznosi 501 centimetar i da se u općini Brdovec, gdje se očekuje najveći udar, jer na određenim dijelovima nema izgrađenog nasipa, rade 'zečji nasipi' oko stambenih objekata.

Načelnik županijskog Stožera i zamjenik župana Rudolf Vujević rekao je da je Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije i nadalje u pripravnosti, kao i sve prateće službe Zagrebačke županije: Zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Društvo Crvenog križa i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije te Policijska uprava zagrebačka.

"Kao i prethodnu noć, tijekom današnjeg dana i noći u prostorijama Zagrebačke županije organizirano je dežurstvo članova Stožera zaštite i spašavanja kako bi se kontinuirano mogle zaprimati informacije s terena. Također, od gradskih i općinskih stožera zatraženo je da svaka tri sata županijskom Stožeru dostavljaju izvješće o stanju na svom području te poduzetim mjerama", stoji u priopćenju iz Zagrebačke županije.

Sjednici, koja će se nastaviti u 20 sati, nazočio je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji će večeras obići Strmec Bukevski.

Izlila se Drava

U području pogođenom poplavama kod mjesta Otok Virje došlo je do propuštanja nasipa i izlijevanja veće količine vode iz korita rijeke Drave pa policija moli građane na tom području da postupaju po uputama policijskih službenika i drugih nadležnih služba, a posebice u možebitnoj potrebi evakuacije ili gradnje zaštitnih nasipa, priopćeno je iz Policijske uprave varaždinske.

Policija podsjeća i da je od jučer u 19,55 sati zatvoren granični prijelaz Dubrava Križovljanska, a od jutros u 4,30 sati i granični prijelaz Otok Virje, zbog mogućega prelijeva rijeke Drave.

Isto je tako, kako se navodi, od 4,23 sati zatvorena županijska cesta 2 028 dionica Brezje – Otok Virje i od 8,35 sati lokalna cesta i granični prijelaz Otok Virje – Virje Križovljansko.

Komentirajte prvi

New Report

Close