GALERIJA: Sutra presuda generalima, građani izražavaju potporu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. studeni 2012. u 20:11
PXL

Dan uoči drugostupanjske presude Haaškoga suda u predmetu “Gotovina- Markač” Hrvatski svjetski kongres organizirao je globalnu akciju “Glas hrvatskog ponosa” kojom su iseljenici u zemljama u kojima živi hrvatska dijaspora pružili potporu dvojici hrvatskih generala.

Dan uoči drugostupanjske presude Haaškoga suda u predmetu "Gotovina- Markač" Hrvatski svjetski kongres organizirao je globalnu akciju "Glas hrvatskog ponosa" kojom su iseljenici u zemljama u kojima živi hrvatska dijaspora pružili potporu dvojici hrvatskih generala.

Pred zgradom Haaškog suda okupila se skupina od 40-ak hrvatskih iseljenika iz Nizozemske i okolnih zemalja te su uz hrvatske zastave i plakate "Zajedno i dostojanstveno za istinu", molitvom i svijećama pozvali na pravednu presudu za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

U 18 sati i 11 minuta, simbolično podsjećajući na stradanje Vukovara, otpjevali su hrvatsku himnu što je prema organizatorima učinjeno u nizu drugih gradova u inozemstvu a nakon toga organizirane su i mise po hrvatskim župama uključujući u katedrali u Rotterdamu.

Komentirajte prvi

New Report

Close