Galeb najviše napredovao u društvenoj odgovornosti

Autor: Marta Duić , 20. studeni 2018. u 21:59
Predstavnici tvrtki dobitnika priznanja, Foto: PD

Nagrađeni i AD Plastik, HiPP Croatia, Media Val, Eko-Murvica, Ericsson Nikola Tesla, Heineken Hrvatska, dm, Valamar Riviera, Privredna banka, Hartmann, Končar-Institut za elektrotehniku, Hauska&Partner i Vetropack Straža.

U organizaciji HGK i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) 11. put su dodijeljene nagrade Indeks DOP-a za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju (DOP). Dodjela je dio konferencije o društveno odgovornom poslovanju, kao metodi procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja im omogućuje objektivno upravljanje, praćenje, mjerenje i interpretiranje vlastitih specifičnih utjecaja. AD Plastik je dobitnik u kategoriji velikih poduzeća, HiPP Croatia u kategoriji srednjih, a u kategoriji malih Media Val.

U kategoriji javnih poduzeća dobitnik nagrade je EKO – Murvica. Za područje odgovorne politike i prakse u radnoj okolini dobitnik je Ericsson Nikola Tesla, a za odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem Heineken Hrvatska. U društveno odgovornim odnosima sa zajednicom briljirao je dm-drogerie markt, a u polju društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava Valamar Riviera. Nagradu za najveći napredak dobilo je poduzeće Galeb iz Omiša, proizvođač odjeće. Privrednoj banci Zagreb, Hartmannu, Končar – Institutu za elektrotehniku, Ericsson Nikoli Tesli, Hauska & Partneru i Vetropack Straži dodijeljeno je posebno priznanje za predanost Projektu Indeks DOP-a, za poduzeća koja su se u posljednjih 10 godina istaknula u kontinuitetu i ustrajnosti popunjavanja upitnika.

“Veseli nas što u klub najboljih ulaze neke nove, dosad neprepoznate kompanije”, poručila je Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close