G-Solar i G-SolarLED kao podrška energetski neovisnim gradovima

Autor: Sponzorirani članak , 04. rujan 2015. u 09:23
Foto: G Solar

Sve je više hrvatskih gradova i općina koji aktivno primjenjuju moto „Pametnom proizvodnjom do pametne potrošnje“.

Sve je više hrvatskih gradova i općina koji aktivno primjenjuju moto „Pametnom proizvodnjom do pametne potrošnje“. Osim ispunjavanja ekoloških zahtjeva, pametno upravljanje infrastrukturom nosi značajne uštede ionako nedovoljnim proračunima općina i manjih gradova. Jedan od gradova koji su prvi ušli u projekte proizvodnje energije iz obnovljivih izvora te primjenu tehnologija sa uštedom potrošnje energije u javnoj rasvjeti je Pleternica koja planski razvija svoju infrastrukturu, uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pored već postojeće hidroelektrane od 220 kW te planirane još jedne snage 130 kW, u Pleternici i dalje ulažu u postizanje energetske neovisnosti korištenjem sunčeve energije. U lipnju ove godine na gradsku knjižnicu u Pleternici instalirana je mala solarna elektrana snage 30kW marke G-Solar domaćeg proizvođača Solar Panel System. Po istom principu planira se postavljanje solarnih panela na krovove objekata javne namjene.

U kolovozu ove godine Pleternica je na prometnici D525 postavila novu LED rasvjetu marke G-SolarLED.

To je samo prvi dio modernizacije sustava javne rasvjete koja se primarno odnosi na cestovnu rasvjetu radi postizanja veće prometne sigurnosti, kao i opće sigurnosti građana. Postavljanje LED rasvjete na novu šetnicu u duljini od 2 km utjecat će i na vizualni element prostornog planiranja. Svakodnevno uočljiva i dostupna, energetski učinkovita javna rasvjeta potiče dodatno i svijest stanovnika o potrebi i prednostima učinkovitog korištenja energije. U konačnici, postavljanje LED rasvjete na području cijelog grada donijet će uštedu do 65% na troškovima javne rasvjete i time omogućiti preraspodjelu gradskog proračuna na druge projekte važne za lokalnu zajednicu.

New Report

Close