Franck žestoko protiv Peruška, naveli što mu sve zamjeraju

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2018. u 14:46
FOTO: Press

Nije u interesu vjerovnika da Vjerovničko vijeće ima samo 5 skupina određenih od Izvanrednog povjerenika koje prilagođavaju Roll up zajmodavcima , napominju iz Francka.

Objavu tvrtke prenosimo u cjelosti:

Franck, kao jedan od najvećih vjerovnika u postupku izvanredne uprave, ovim putem želi informirati sve vjerovnike i ostale sudionike u postupku izvanredne uprave te cjelokupnu javnost kako još uvijek nije dobio odgovore izvanredne uprave na dva podneska Trgovačkom sudu u Zagrebu od 6. travnja 2018.

Smatramo nedopustivom i neprihvatljivom praksu da se naši zahtjevi za dostavom osnovnih informacija u okviru postupka izvanredne uprave ignoriraju te se na taj način krše prava društva Franck d.d. na informiranost. To je posebice značajno u okolnostima kada društvo ne može dobiti relevantne informacije niti od svog predstavnika u Privremenom vjerovničkom vijeću – budući da njegove članove obvezuje Ugovor o povjerljivosti i Pravilnik o priopćenju/korištenju informacija (koje su sami prihvatili), a Vjerovničko vijeće još uvijek nije formirano.

Nastavak netransparentnosti u postupku izvanredne uprave šteti daljnjem procesu

Želimo podsjetiti da smo našim podnescima tražili da Sud naloži izvanrednom povjereniku dostavu sve dokumentacije vezane uz namjeravano angažiranje novih savjetnika Privremenog vjerovničkog vijeća koji bi trebali biti angažirani na trošak stečajne mase (15. sjednicu Privremenog vjerovničkog vijeća od 19. ožujka 2018. i kasnije). Također smo zatražili da se izvanrednom povjereniku zabrani angažiranje i plaćanje novih savjetnika iz sredstava stečajne mase ta da imovinom Agrokora može raspolagati samo za podmirenje tekućih obaveza.

Nadalje, predložili smo da Sud naredi izvanrednom povjereniku objavu liste „starih“ tražbina svih vjerovnika koje su plaćene od otvaranja postupka uz objašnjenje kriterija za odabir plaćanja. Budući da je Odluka o angažiranju savjetnika dobila potporu većine članova Vijeća tek na 18. sjednici održanoj 13. travnja 2018., tražimo da izvanredna uprava bez odlaganja dostavi zapisnike s tih sjednica (održanih 19. i 27 ožujka, uključujući i sjednicu od 13. travnja) i druge materijale u spis predmeta te u najkraćem roku objavi financijske i druge uvjete angažmana tih savjetnika te informaciju jesu li prije u postupku ikoga savjetovali.

Naglašavamo da Franck nije imao pristup “povjerljivom“ nacrtu osnovnih elemenata nagodbe koji nosi datum 9. travnja 2018., a s kojim su bili upoznati određeni vjerovnici, od kojih je navodno nekolicina njih podržala nacrt kao neobavezujući, ali njima prihvatljiv okvir nagodbe.

Franck – izabran kao predstavnik skupine A 

Napominjemo kako su vjerovnici skupine A (razlučni vjerovnici) natpolovičnom većinom izabrali Franck da ih predstavlja u stalnom Vjerovničkom vijeću te im ovim putem zahvaljujemo na povjerenju.

Nije u interesu vjerovnika da Vjerovničko vijeće ima samo 5 skupina određenih od Izvanrednog povjerenika koje prilagođavaju Roll up zajmodavcima

Franck je 12. veljače 2018. uložio Žalbu na Rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu o razvrstavanju vjerovnika u skupine te posljedično, broju članova Vjerovničkog vijeća. Žalba još uvijek nije riješena. Franck i dalje smatra da ostale četiri skupine nisu formirane sukladno interesnim pozicijama pojedinih grupa vjerovnika te da bi Vjerovničko vijeće trebalo imati sedam ili devet članova kako bi što vjernije predstavljalo volju različitih, i u mnogočemu protivnih interesa vjerovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close