FOTO: Zavod za hitnu pomoć dobio devet novih vozila vrijednih više od 4 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. veljača 2018. u 14:31
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Župan Ivan Anušić kazao je kako županija izdvaja značajna sredstva za službu hitne medicinske pomoći, pa je prema vozilima i standardu njihove opreme među vodećim hrvatskim županijama.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Osječko-baranjske županije dobio je u ponedjeljak devet novih vozila, čime se očekuje značajno povećanje standarda u funkcioniranju službe hitne pomoći.

Vrijednost nabave novih vozila veća je od četiri milijuna kuna, od čega je iz županijskog proračuna izdvojeno 3,5 milijuna, dok je ostatak osigurao županijski Zavod za hitnu pomoć.

Župan Ivan Anušić kazao je kako županija izdvaja značajna sredstva za službu hitne medicinske pomoći, pa je prema vozilima i standardu njihove opreme među vodećim hrvatskim županijama.

Dodao je kako se, uz opremu i kvalitetne liječnike, radi daljnjeg unaprjeđivanja rada ove službe priprema projekt izgradnje nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu, čija bi lokacija u skladu s pravilima struke trebala omogućiti vozilima da do mjesta intervencije stignu za 10 do 15 minuta.

Ravnateljica Zavoda Silvana Sabo naglasila je kako se radi o vrhunski opremljenim vozilima koja, uz ostalo, hidraulički ovjes, respiratore, a u odnosu na druge zavode za hitnu pomoć i automatski masažer srca, uređaj koji točno definira kojom brzinom i intenzitetom treba masirati srce, kako bi se postigao najbolji učinak za pacijenta.

Izvijestila je kako vozila županijske Hitne pomoći godišnje prijeđu više od dva milijuna kilometara, pri čemu se zbrine oko 25 tisuća hitnih pacijenata, a obavi se i 24 tisuće sanitetskih prijevoza te 1.300 međužupanijskih sanitetskih prijevoza.

Komentirajte prvi

New Report

Close