FOTO: Zavirite u splitsku perjanicu s pet zvjezdica

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. srpanj 2015. u 08:52
Foto: Hotel Lav, licencirane fotografije

Ministar turizma Darko Lorencin svečano je u utorak navečer otvorio Hotel Park, perjanicu splitskog hotelijerstva, i to nakon više od osam mjeseci obnove u koje je uloženo 10 milijuna eura, od čega je 3,5 milijuna eura sufinancirano iz europskih fondova.

Ministar turizma Darko Lorencin svečano je u utorak navečer otvorio Hotel Park, perjanicu splitskog hotelijerstva, i to nakon više od osam mjeseci obnove u koje je uloženo 10 milijuna eura, od čega je 3,5 milijuna eura sufinancirano iz europskih fondova.

Lorencin je prilikom otvorenja Hotela Park istaknuo značaj korištenja europskih fondova i činjenice da je Split dobio hotel s pet zvjezdica.

"Ovo je jedan lijepi pomak za hrvatski turizam zato što je to prvi hotel financiran iz strukturnih fondova. Svaki krevet u Splitu je zlata vrijedan, a pogotovo ovakav. Mislim da će mnogi slijediti ovaj primjer – obnoviti svoje hotele i dobiti zvjezdice. Split je 'city break' destinacija i vrlo brzo će prestići Dubrovnik", kazao je Lorencin.

Upitan hoće li terorističke prijetnje na Mediteranu utjecati na hrvatski turizam, rekao je da se stanje prati, a turistički djelatnici rade svoj posao, orijentirani na podizanje konkurentnosti.

Rekonstrukciju splitskog Parka uspješnim projektom ocijenio je i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras istaknuvši novu turističku ponudu grada i više kvalitetnih potrošača.

"Možemo biti zadovoljni što se novac uložio ovdje i što ćemo od njega imati koristi. Čestitam vlasniku i direktoru hotela na ovako brzoj realizaciji i obnovi hotela koji se preporodio. Ponosan sam što imamo ovako kvalitetne tvrtke koje obogaćuju turističku ponudu Hrvatske", izjavio je Maras.

Hotelskoj zgradi, na atraktivnoj lokaciji gradske plaže Bačvice, pripojen je aneks te je nadograđen i četvrti kat čime su kapaciteti hotela s 57 prošireni na 73 sobe, uključujući i šest apartmana, a hotel je dobio pet zvjezdica.

U rekonstrukciji su posebno dizajnirane dvoetažne sobe s potpuno opremljenim funkcionalnim uredom. Hotel je dobio i izuzetan novi eno-gastronomski koncept, luksuzni spa centar s fitness dvoranom, vanjski bazen na terasi hotela, zimski vrt i konferencijske dvorane.

Svakako je zanimljivo napomenuti da će se u tom hotelu vrhunski gastro doživljaj nuditi i gostima koji konzumiraju hranu bez glutena i laktoze, ukusne vege menije i sirove delicije "raw food", te "sous vide" kuhanje pod vakumom u trajanju od 24 sata i više.

Rekonstrukcija Hotela Park započela je 5. listopada 2014. godine. U tom je hotelu 1943. potpisana kapitulacija Italije, u njemu su gostovali i odsjedali predsjednici država i vlada, ministri, političari, kulturnjaci i sportaši. Do sada je u nekoliko navrata bio nagrađivan – od 2004. do 2011. sedam puta.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Veće ili manje sobe no dok su jedini sa 5* u Splitu mogu nabit cijene i bit ce puni. Noćenje navodno nije ispod 300 eura. Za Split je šteta sto Marjan zjapi nedovršen.

Članak o hotelu Park, a slike od hotela Lav 🙂

Parku su neophodne bile veće sobe, da li je ovo uređenje soba osim što je novo ljepše od starog, za mene nije..

New Report

Close