FOTO: Zagreb za dva mjeseca dobiva novu turističku atrakciju

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2016. u 11:42
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ta će lokacija nakon završetka radova postati turistička atrakcija u kojoj će se održavati različiti kulturni programi.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić otvorio je radove na Tunelu Grič, skloništu između Radićeve i Mesničke ulice. Prolaz će biti dugačak 350 metara i širok više od tri metra. Originalno je služio kao sklonište tijekom Drugog svjetskog rata.

Ta će lokacija nakon završetka radova postati turistička atrakcija u kojoj će se održavati različiti kulturni programi, pišu RTL Vijesti.

"Radovi na Tunelu Grič će s odvijati u tri faze. Prva je napraviti ono što treba iz sigurnosnih razloga, da ljudi mogu prolaziti od Radićeve 19. do Mesničke, odnosno Streljačke. Imamo četiri bočna izlaza na Ilicu. Tri su sada u mogućnosti da se otvore, a za četvrti ćemo pregovarati sa stanarima, budući da izlazi u njihovo dvorište. Polako ćemo ljudski razgovarati, dogovarati, dok se ne dogovorimo. Ništa nećemo na silu. Dva mjeseca će ovo trajati. Ako se ne dogovorimo, onda ćemo ići pravnim sredstvima to riješiti, ali opet na fini način. Drugi faza je traženje vertikalnog izlaza na Gornji grad. Jedna solucija je Gradec, drugaVranicanijeva livada, još se trebamo dogovoriti. Treća faza je da 'popeglamo' Radićevu ulicu", kazao je Bandić na otvaranju radova.

Komentirajte prvi

New Report

Close