FOTO: U punom su jeku radovi u sklopu kompleksa Ireks arome u Jastrebarskom

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2016. u 14:34
FOTO:

Projekt izgradnje triju novih objekata, ukupne površine od oko 4 tisuće m², vrijedan je cca 4 milijuna eura. Završetak radova i stavljanje objekata u funkciju kako je navedeno planira se krajem 2017. godine.

U punom su jeku radovi u sklopu kompleksa Ireks arome u Jastrebarskom – gradi se upravna zgrada, pogon za proizvodnju mirisnih kompozicija i aroma, te primjensko-razvojni laboratorij dodataka za mesne proizvode unutar Komunikacijskog centra, koji se zbog toga proširuje.

Dobra prometna povezanost, postojeći izgrađeni pogon na lokaciji koja je u vlasništvu tvrtke Ireks aroma, olakšice i dobra suradnja s javnim službama Grada Jastrebarskog bili su glavni razlozi zašto je ova tvrtka, koja se bavi proizvodnjom poboljšivača i namjenskih mješavina za kruh, pecivo i slastičarstvo, odlučila svoje uspješno poslovanje nastaviti upravo u Jastrebarskom.

''Već kod samog planiranja preseljenja, Grad Jastrebarsko izašao je investitorima u susret na način da je oformljena nova Gospodarska zona koja obuhvaća i ovu lokaciju, a samim time, kao i stimulativnim komunalnim olakšicama ulaganje u našem Gradu postaje prihvatljivo. Upravo ovakve projekte lokalna sredina treba znati prepoznati i poduzeti sve što je potrebno kako bi zadržali potencijalne investitore te im i omogućiti što jednostavniji put realizaciji planiranog. Unazad par godina puno smo uložili u unapređenje lokalnog gospodarskog razvoja, a rezultat toga su upravo realizacije ovakvih projekata'', rekao je Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada koji je, od strane ovog eminentnog investitora, ponovno prepoznat kao „business friendly“ sredina. 

Podsjetimo, u veljači ove godine izmjenama Prostornog i Generalnog urbanističkog plana Grada Jastrebarskog definirana je nova gospodarska zona Trešnjevka, koja je, kao i gospodarska zona Jalševac, uvrštena u drugu zonu naplate komunalnog doprinosa. Ovim potezom znatno su poboljšani uvjeti za porast novih ulaganja u novooformljenoj zoni, a samim time i povećana je privlačnost i konkurentnost grada Jastrebarskog kao mjesta investiranja.

''Kao što je nakon obilaska gradilišta vidljivo, paralelno se grade tri objekta, nakon čijeg završetka krajem 2017. godine sve aktivnosti iz Zagreba ćemo premjestiti u Jastrebarsko. Ovim preseljenjem postići ćemo znatne financijske efekte kroz smanjenje troškova poslovanja i racionalnu organizaciju rada. Zahvaljujem se ovom prilikom gosp. Novoselu sa svim službama u gradu na suradnji i podršci u realizaciji ovog zahtjevnog projekta'', rekao je, Krešimir Bošnjak, glavni direktor Ireks Arome, tvrtke koja ima jednu od vodećih uloga na tržištu u svim svojim proizvodnim programima, upravo iz razloga jer su svi proizvodi razvijeni i temelje se na prirodnim sirovinama najviše kvalitete, a proizvode se uz maksimalno očuvanje okoliša.

Projekt izgradnje triju novih objekata, ukupne površine od oko 4 tisuće m², vrijedan je cca 4 milijuna eura. Završetak radova i stavljanje objekata u funkciju kako je navedeno planira se krajem 2017. godine.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close