FOTO: Tužiteljima namještaj made in Lepoglava

Autor: Suzana Varošanec , 16. srpanj 2017. u 22:01
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Kazneni odjel Općinskog državnog odvjetništva u objektu vrijednom 18 mil. kuna.

Zgrada E namijenjena za potrebe smještaja Kaznenog odjela Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu sa svojih 128 pravosudnih dužnosnika i službenika seli se u nove prostore u Selskoj ulici 2 koja je prošlog tjedna svečano otvorena.

Prema objašnjenju Ministarstva pravosuđa dio je “Vozarske vojarne”, momčadske zgrade izgrađene početkom prošlog stoljeća te je pod zaštitom konzervatorske struke. Objekt je ostao unutar izvornih gabarita, osim dogradnje ulaznog dijela i rekonstrukcije krovišta na zapadnom pročelju. Radovi su započeli u studenom 2015., uporabna dozvola ishođena je 13. lipnja ove godine, dok je ukupna vrijednost izvedenih radova iznosila 18,27 milijuna kuna, a vrijednost opreme 576.345 kuna, uključujući PDV. Zgrada je opremljena namještajem Velinac, jedne od vodećih domaćih tvrtki za opremanje poslovnih prostora, no dio opreme za ovo tužiteljstvo izrađen je i u radionici Kaznionice u Lepoglavi, stoji u odgovoru koji smo odbili iz pravosudnog resora.

Spretni zatvorenici

Inače, navedena kaznionica sa sjevera Hrvatske, uz onu u Valturi, u odnosu na ostale lani je prednjačila po efikasnosti u specifičnom segmentu “biznisa iza rešetaka” odnosno prodaji proizvoda i roba te pružanje usluga od strane zatvorenika, pa i suradnji s već nizom kompanija tako da su prihodi od rada tamošnjih zatvorenika prema posljednjim podacima za prvo polugodište 2016. iznosili 4,5 milijuna kuna.

 

576tisuća kuna

vrijednost je opreme zgrade

Projektnu dokumentaciju za zgradu “E” izradio je Zavod za arhitekturu Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, s time da je glavna projektantica. Vesna Mikić te je i projektantski nadzor za nastavak radova također ugovoren s navedenom arhitekticom. Naime, radove je prvotno još 2011. započeo izvoditelj ING-GRAD, zagrebačka tvrtka s kojom je kako navode Ministarstvo pravosuđa raskinulo Ugovor.

Građevinski konzorcija

Kao izvoditelj radova u nastavku nastupala je zajednica ponuditelja: u njoj su bili zagrebačke tvrtke Eding i Elicom te tvrtka iz Metalbeneton iz Sv. Križa Začretje. Građevinski nadzor obavilo je društvo Jurconproject iz Zagreba. Za glavni građevinski nadzor bio je zadužen Zdravko Jurčec, a revidenti su bili Josip Baričić, u odnosu na mehaničku otpornost i stabilnost te Željko Sušić, u odnosu na zaštitu od 
buke.     

Komentirajte prvi

New Report

Close