FOTO: Tomislav Horvatinčić ne ide u zatvor, osuđen uvjetno i smije upravljati brodom

Autor: Poslovni.hr , 18. studeni 2015. u 11:25
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U zatvor ide ako u roku od tri godine ponovi kazneno djelo, no nije mu zabranjeno upravljanje brodom.

Na šibenskom sudu danas donesena je presuda Tomislavu Horvatinčiću koji je proglašen krivim zbog pomorske tragedije u kolovozu 2011. u primoštenskom akvatoriju gdje su u naletu Horvatinčićeva glisera smrtno stradali supružnici Salpietro.

Osuđen je na godinu i osam mjeseci uvjetno na tri godine u što se uračunava pritvor od mjesec dana te mora platiti 167.365 kuna sudskih troškova, piše Večernji list.

Obitelj poginulih talijanskih državljana nije došla na izricanje presude, a po prvi puta ni nijihov oponomoćenik.

U obrazloženju presude istaknuto je kako je iako svjestan da može ugroziti, lakomisleno vozio automatskim pilotom glisirao s 26,3 čvora te nije promatrao promet. Jedrilici nije ustupio pravo puta, presjekao joj je put, naletio na nju i lomio je. Potom je prešao preko nje uslijed čega je talijanski bračni par odbačen u more te su oslijed ozljeda oboje preminuli. 

Prilikom izricanja kazne u obzir su uzete olakotne okolnosti žaljenja, spremnosti na isplatu odštete, činjenica da je prethodno neosuđivan i da ima zdravstvene probleme.

U zatvor ide ako u roku od tri godine ponovi kazneno djelo, no nije mu zabranjeno upravljanje brodom.

Komentari (11)
Pogledajte sve

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatsko-sudstvo-izdaje-dozvole-za-ubojstvo/856790.aspx [index.hr]

U tekstu crvenog Indexa ni slova o ubijenima koje su crveni drugari vršili po svijetu a kojima se sada sudi u Munchenu.

A bome nema ništa ni o prvom crvenom ministru Radomiru Čačiću i njegova 2 ubijena Mađara.

Sramota sto pisete o nevinom coviku.Nadam se da ce u zalbenom postupku Tomo pl. Horvatincic dokazat da nije bilo ni 0.05% njegove krivnje. S obzirom na nesvjesticu koja mu je kobnog dana nastupila dok mu je djevojka Anica Djerdja Dilber saugala stoljetna usmrdjena jaja ovdje se radi o neubrojivosti,sto sukladno kaznenom zakonu clanku 24. stavak 1. iskljucuje njegovu kaznenu odgovornost unatoc cinjenici da je mozda ostvario sva obiljezja djela koje mu se stavlja na teret. To je ocito pravedni sud u Sibeniku i primjetio. Nadalje Tomi se sigurno naslo i bar nekoliko olakotnih okolnosti. Predmjevam da je branitelj, da do sada nikad nije ubio talijanske turiste,a pored toga radi se o uglednom gradjevinskom poduzetniku.

Maja Šupe se zove sutkinja, Petrina ju opisuje kao smeće nad smećem.
Trebalo bi naći njezin mail i pisati joj što mislite o njezinom liku i djelu.

A što se Horvatinčića tiče, bojkotirajte mu parking i šoping centar, a možete napraviti popis ostale imovine pa i to bojkotirati, kao i one koji njemu pružaju bilo kakve usluge.

To je ono što bi svaki građanin trebao učiniti, jer možete i jer je potpuno legalno.

U druga vremena takve bi kamenovali na ulici, no danas će i ovo biti dovoljno.

Upravljaju nama i ljudi bez mozga, pameti, integriteta i morala pa dobiju ogromni broj glasova na izborima! I nikome ništa…..

New Report

Close