FOTO: Svjetski poznati umjetnici oslikavaju fasade na Obonjanu

Autor: Poslovni.hr/H , 24. kolovoz 2016. u 10:31
FOTO: PRESS

Jedinstveni koncept otoka Obonjana ovih dana poprima novu dimenziju izgleda.

Riječ je o projektu umjetničke prirode, točnije gosti/umjetnici koji vode pojedine umjetničke radionice, prionuli su poslu i aktivno oslikavaju pročelja fasada nekolicine zidanih građevina na otoku.

Radi se o mladim umjetnicima moderne umjetnosti koji su i te kako poznati na globalnoj razini. Cjelokupni program oslikavanja koordinira umjetnička skupina Unit 44 iz Newcastlea u Velikoj Britaniji koja broji neke svjetski priznatih umjetnika, ilustratora i dizajnera. U projet su uključeni i Camille Walala, Slinkachu, Carl Cashman, Xenz, Kid Acne, Florence Blanchard, Darren Henderson. 

Umjetnička djela pretaču na fasade postojećih, nedavno u potpunosti renoviranih objekata na Obonjanu. Cilj projekta je da se na zanimljiv način pretvori zgrade u mala umjetnička djela.

Uvjetno rečeno, riječ je o grafitima jer se radi o oslikanim zidovima, iako ništa nije rađeno sprejevima. Na zgradama se nalaze prava umjetnička djela oslikana od strane svjetski priznatih umjetnika pa su sad u novom ruhu zgrada ambulante, trgovina te spa i wellness centar. Sve je napravljeno u skladu s umjetničkom koncepcijom na otoku.

Komentirajte prvi

New Report

Close