FOTO: Stotine građana stajalo u redu kako bi dobili svoju uskrsnicu

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Svi umirovljenici i nezaposleni s prebivalištem na području grada, dobili su na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, koju moraju imati uz sebe pri isplati, kao i osobnu iskaznicu.

Već prvog dana isplate uskrsnica za sisačke umirovljenike i nezaposlene, za što je Grad izdvojio 2,5 milijuna kuna, stotine Siščana je u ponedjeljak stalo u red ispred šaltera gradskih blagajni. 

Na isplatu uskrsnica gradonačelnica Kristina Ikić Baniček se odlučila zahvaljujući povoljnoj situaciji u gradskom proračunu, te će oko 2,5 milijuna kuna biti isplaćeno sugrađanima kojima je trenutno najteže. Isplata će se obavljati sve do kraja ožujka na blagajnama tržnica Kontroba i Caprag, te na blagajni Sisačkog vodovoda.

Početku isplate uskrsnica bila je nazočna i gradonačelnica. 

"Uskrsnice će primiti više od 9700 umirovljenika, te prvi put i više od 3500 nezaposlenih. Svi nezaposleni primit će 150 kuna, a umirovljenici su, kao i prošle godine, podijeljeni u četiri kategorije ovisno o visini mirovine. Za podizanje uskrsnica je vrlo veliko zanimanje, pa smo angažirali i dodatne djelatnike na šalterima gradske blagajne", rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.

Istaknula je kako su onima koji nisu na popisu, odnosno nisu dobili obavijest o isplati uskrsnice, omogućili da uz izvadak o posljednjoj mirovini dođu na blagajnu i podignu uskrsnicu, a da za bolesne ili nepokretne to mogu učiniti članovi njihovih obitelji. 

Umirovljenici  s mirovinom do 1.500 kuna dobit će 300 kuna, oni s mirovinom od 1.500 do 2.000 kn dobit će 200 kuna, oni koji primaju mirovinu od 2.000 do 3.000 primit će 150 kuna, a 100 kuna uskrsnice dobit će umirovljenici s mirovinom od 3.000 do 5.000 kn.  Svi umirovljenici i nezaposleni s prebivalištem na području grada, dobili su na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, koju moraju imati  uz sebe pri isplati, kao i osobnu iskaznicu. 

Grad Sisak je popis umirovljenika i nezaposlenih sastavio na temelju evidencija HZMO-a i HZZ-a. U slučaju da umirovljenik ili nezaposlena osoba s prebivalištem na području grada Siska nije dobila na kućnu adresu obavijest o uskrsnici, može je podići i na temelju potvrde HZMO-a o svom statusu, a nezaposleni u Područnom uredu HZZ-a. Osobe s takvim potvrdama uskrsnicu mogu podići na blagajnama od 23. ožujka do 14. travnja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve