FOTO: Splitski studenti dobili novi restoran s 400 mjesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. rujan 2016. u 15:44
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Ravnatelj Studentskog centra Stenko Dell’Orco rekao je da je taj restoran treći koji su otvorili ove godine.

Novi studentski restoran površine 1500 metara četvornih s 400 mjesta otvoren je u utorak u splitskome Studentskom domu dr. Franje Tuđmana.

Uređenje nove studentske menze stajalo je 7,1 milijun kuna, od čega je većinu financirao Studentski centar, a dio će dobiti i iz proračuna Ministarstva znanosti. Kuhinja ima kapacitet od 4500 obroka na dan, a restoran je na dvije etaže po 350 metara četvornih. U sklopu novog restorana je i VIP restoran, mjesto za pripremu hrane i moderna kuhinja. Hrana će se iz tog restorana prevoziti i u Sveučilišni odjel za stručne studije u Kopilici kako bi studenti koji ondje studiraju imali tople obroke.

Ravnatelj Studentskog centra Stenko Dell'Orco rekao je da je taj restoran treći koji su otvorili ove godine. "Najprije je otvoren restoran 'Index' u centru grada, a zatim restoran na Medicinskom fakultetu. Do sada smo na Kampusu imali mjesta u restoranima tek za 230 studenata, što zaista nije zadovoljavalo sve naše potrebe. Sada imamo dodatnih 400 mjesta, odjeljak za profesore, VIP restoran za goste Sveučilišta i posebne prigode", rekao je Dell'Orco.

Istaknuo je da je kvalitetna prehrana jedan od ključnih studentskih standarda, a u restoranima, osim standardnih jelovnika, nude i vegetarijanske obroke. Cijena punog obroka je 22 kune, a studenti za to dobiju juhu, glavno jelo s prilozima i kolač, rekao je i dodao da imaju 5500 stalnih korisnika i toliko privremenih.
 
Rektor splitskoga Sveučilišta Šimun Anđelinović rekao je da su današnjim otvorenjem novoga studentskog restorana, kao ključnog objekta, zaokružili dio izgradnje menzi te da su u tri restorana u posljednjih godinu dana uložili 15,4 milijuna kuna, a 6,2 milijuna kuna je subvencionirala država.
 
"Prošli tjedan su se u studentskom centru održala dva internacionalna kongresa. Hranu su konzumirali u VIP salonu i bili su svi više nego zadovoljni ponuđenim. U ovom restoranu stoga, osim studentskog standarda, vidimo i podlogu internacionalizaciji i dolasku profesora iz inozemstva, ali i mogućnost znanstvenog turizma u ljetnim mjesecima", istaknuo je rektor Anđelinović te dodao kako su ove godine imali dobar primjer ljetnih škola, a sudjelovali su studenti iz svih krajeva svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close