FOTO: Puštena u rad prva solarna punionica za električna vozila u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2016. u 12:21
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

ELEN LEAF stanica sastoji se od dvije nadstrešnice sa solarnim panelima i ultra brzom punionicom za punjenje električnih vozila snage 50 KW DC i 43 KW AC, uz mogućnost istovremenog punjenja dvaju vozila.

HEP je danas ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba na Trgu Stjepana Radića, pustio u rad prvu ELEN LEAF punionicu za električna vozila. Radi se oprototipu najsuvremenije stanice za punjenje električnih automobila u Hrvatskoj, ujedno i prvoj punionici koja za napajanje koristi solarnu energiju.

Otvorenju punionice prisustvovali su ministar gospodarstva Tomislav Panenić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Alen Gospočić, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg, predstavnici Grada Zagreba, član Uprave Hrvatske elektroprivrede Saša Dujmić i voditelj projekta e-mobilnosti HEP grupe Ivica Skorić.

ELEN LEAF stanica sastoji se od dvije nadstrešnice sa solarnim panelima i ultra brzom punionicom za punjenje električnih vozila snage 50 KW DC i 43 KW AC, uz mogućnost istovremenog punjenja dvaju vozila. Pritom se kao pogonsko gorivo za električna vozila koristi energija dobivena iz solarnih panela. Pomoću solarnih panela ELEN LEAF stanica će godišnje proizvoditi 3000 KWh električne energije iz obnovljivog izvora (sunčeve energije).

Komentirajte prvi

New Report

Close