FOTO: Premijer na sjednicu Vlade ušao na sporedna vrata, Ostojić najavljuje prekršajne kazne

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. svibanj 2015. u 16:04
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Na pitanje što će biti ako branitelji na Markovu trgu ostanu nakon 22 sata Ostojić je kazao da će to policija naknadno odlučiti.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak da branitelji koji su na Markovom trgu podigli suncobrane, tražeći razgovor s premijerom, mogu tamo ostati do 22 sata te najavio da će branitelji dobiti prekršajne kazne jer nisu prijavili okupljanje.

Premijer Zoran Milanović ušao je na sjednicu Vlade na sporedna vrata.

"Ovo je uobičajno mjesto za prosvjedovanje. To je ova Vlada omogućila, prema tome do 22 sata mogu ostati ovdje. Prekršajna kazna ide jer nisu prijavili", rekao je Ostojić prije sjednice Vlade.

Na pitanje što će biti ako branitelji na Markovu trgu ostanu nakon 22 sata Ostojić je kazao da će to policija naknadno odlučiti.

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš poručila je da treba raditi sve u skladu sa zakonom i da ne trebaju biti razlike u odnosu na nekog drugog. Jasno je, kaže, kako se prosvjed prijavljuje "i o tome treba voditi računa".

"Ti prosvjedi ne govore dobro ni o onima koji prosvjeduju, ne razumijem smisao preseljenja na Markov trg", rekla je Mrak Taritaš. Dodala je in da smatra kako prosvjed pod šatorom u Savskoj predugo traje.

Pomoćnica ministra branitelja Vesna Nađ poručila je da je Savska 66, 5. kat mjesto gdje treba razgovarati, da tamo očekuju branitelje i da su vrata za njih otvorena.

Ministar uprave Arsen Bauk na novinarski upit o prosvjedima doviknuo je "dobrodošli". Nakon sjednice Vlade Bauk je kazao da mu je drago da su branitelji došli na Markov trg kako bi "zajedno obilježili izlazak iz recesije", što će omogućiti bolju skrb države o braniteljima.

Skupina od pedesetak branitelja iz Savske 66 okupila se u četvrtak na Markovu trgu, gdje pod suncobranima čeka da ih premijer Milanović primi na razgovor. Milanović je pak uoči svečanosti u povodu obljetnice Dana Oružanih snaga, pred Koncertnom dvoranom Vatroslav Lisinski na upit novinara hoće li primiti prosvjednike samo odmahnuo rukom, dok je ministar branitelja Predrag Matić izjavio da problemi branitelja nisu nerješivi osim "politikantskih".

Predstavnici branitelja su najavili da će na Markovu trgu ostati dok ih premijer ne primi, odnosno koliko god bude potrebno. Ponovili su da je premijer ranije ignorirao sve njihove zahtjeve.

Komentirajte prvi

New Report

Close