FOTO/VIDEO: Potop u Dalmaciji, pogledajte što je nevrijeme napravilo našoj obali

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. studeni 2019. u 09:02
Brodarica u okolici Šibenika, Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Od noćas su potopljeni Podrumi Dioklecijanove palače.

Jako jugo praćeno kišom stvorilo je brojne probleme u mnogim dijelovima Hrvatske, posebice u Dalmaciji.

"Od noćas su potopljeni Podrumi Dioklecijanove palače. Osim obilne kiše, podignula se i razina mora pa u Podrumima već postavljene pumpe nisu bile dovoljne za borbu s vodom. Domarima Muzeja grada Splita Tonću Vatavuku i Igoru Čotiću u izbacivanju vode iz Podruma od ranog jutra pomažu i vatrogasci, jaka kiša i dalje pada. Kiša će, kažu meteorolozi, posustati tek iz 16 sati, Podrumi su danas zatvoreni za posjetitelje", napisali su na Facebooku, gdje su objavili i video potopljenih podruma.

Zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle: na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te na državnim cestama Korenica-Klapavice i Udbina-Gornja Ploča, izvijestio je u srijedu HAK, a u prekidu su i brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Trajektne linije u prekidu su: Brestova-Porozina, Biograd-Tkon, Zadar-Preko, Zadar-Brbinj, Split-Supetar, Split-Stari Grad, Lopar-Valbiska, Prapratno-Sobra, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Split-Vela Luka-Ubli, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Split-Rogač,Biograd-Tkon, Split-Vis, Ploče-Trpanj, Orebić-Dominče.

U prekidu su i brodske linije: Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Korčula-Orebić, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice, Milna-Rogač-Split, Komiža-Biševo, Mali Lošinj-Unije-Susak, 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar,Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava.

Katamaranske linije koje su u prekidu: Zadar-Sali-Zaglav-Bršanj-Zadar, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Split-Bol-Jelsa, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Dubrovnik-Mljet-Lastovo, Rijeka-Rab-Novalja, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Žirje-Kaprije-Šibenik, Milna-Rogač-Split.

Na Istarskom ipsilonu zbog vode na kolniku zatvorena je dionica između čvorova Pula i Kanfanar u oba smjera.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, mogući su odroni pa vozačima iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima ne cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prepriječenog stabla na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Omiša na predjelu Savinj promet teče naizmjence, jednim trakom.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentirajte prvi

New Report

Close