FOTO: Policijski pas pomogao carini u raciji, palo preko pola tone duhana

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2019. u 13:57
Foto: Ministarstvo financija, Carinska uprava

U više hrvatskih gradova provedene su akcije, racije i pretrage u kojem su sudjelovale združene snage carine i policije, uključujući i psa.

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek, Vukovar, Rijeka i Varaždin te Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica u suradnji s policijskim službenicima – pretragama na više lokacija – pronašli su nelegalni duhan i cigarete.

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima PNUSKOK-a, uz pomoć službenog psa „Raska“ izvršili su pretrage obiteljskih kuća i pratećih objekata na više različitih adresa.

U navedenim pretragama pronađeno je ukupno:
 
– 457,90 kg duhana u listu
– 68,2 kg sitno rezanog duhana
– 2 električne rezalice za duhan
– 25 komada noževa za rezalice
– 2 digitalne vage

Protiv prekršitelja će se podnijeti odgovarajuće prijave u ukupnom iznosu od 129.000,00 kuna, kao i zahtjevi za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 315.660,00 kuna, a pronađeni duhan i oprema su oduzeti.

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Županja carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar  pregledali su kombi vozilo švicarskih registarskih oznaka te su u oplati stražnjih vrata pronašli skrivene cigarete u ukupnoj količini od 7.800 komada.

Protiv prekršitelja podnijet je prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 24.000,00 kuna te zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 6.516,20 kuna.  

Komentirajte prvi

New Report

Close