FOTO: Policija dobila 60 novih vozila za nadzor granice, pogledajte kako izgledaju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2018. u 14:15
Foto: Borna Filić / Pixsell

Na novinarsko pitanje o trenutnom stanju na granici Božinović je rekao da granična policija 24 sata dnevno sprječava ilegalne migracije i to radi vrlo uspješno.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je u Policijskoj akademiji razgledao 60 novih vozila za potrebe nadzora vanjske granice kojima je zanovljen gotovo cijeli vozni park kada su u pitanju terenska vozila granične policije.

Božinović je kazao da nova vozila znače puno za učinkovitost naše granične policije koja od ilegalnih migracija štiti hrvatsku granicu, ali i vanjsku granicu EU. Istaknuo je da je nabava vrijedna 12,6 milijuna kuna, od čega je 75 posto povučeno iz europskog fonda za unutarnju sigurnost.

"To je filozofija MUP-a u ovom sazivu da što više opreme nabavimo iz europskih fondova. Ove godine samo kada je u pitanju opremanje policije smo povukli i potpisali ugovora za više od 50 milijuna eura", kazao je Božinović. Dodao je da se ta brojka penje na 80 milijuna eura, ako se pribroji i oprema za vatrogasce, HGSS i Crveni križ.

"Mi intenzivno radimo na način da s jedne strane komuniciramo prema EU hrvatske potrebe, imamo i dobre pregovarače u europskim institucijama tako da hrvatska policija iz dana u dan sve više dobiva opremu koja ju svrstava u vrh europskih policija", ocijenio je Božinović.

Na novinarsko pitanje o trenutnom stanju na granici Božinović je rekao da granična policija 24 sata dnevno sprječava ilegalne migracije i to radi vrlo uspješno.

"Stanje je nešto manjeg pritiska, ali mi se ne zavaravamo. To je ipak prije svega posljedica vremenskih uvjeta. Sada je hladnije vrijeme, međutim, hrvatska policija prati situaciju, reagira vrlo promptno, a uz ovakvu opremu će se njezina reakcija i mobilnost dodatno pojačati", ustvrdio je ministar.

Komentirajte prvi

New Report

Close