FOTO: Počeli su s fast foodom, danas imaju dva hotela

Autor: Poslovni.hr , 19. studeni 2017. u 10:38
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U ugostiteljstvo su krenuli 1988. otvorivši fast food kiosk u Plomin Luci. Danas imaju dva hotela. Oni su Armanda i Serđo Peteani, vlasnici, supružnici.

Serđo Peteani je nemirnog poslovnog duha. I prije zatvaranja Rive, otvorio je hotel Flanona (latinski naziv za Plomin). Uzeo ga je u najam još 2006. Pune četiri godine trajala je obnova, da bi ga u srpnju 2010. otvorio. Lani je, opet u srpnju, obitelj Peteani otvorila još jedan hotel, u Labinu. U isto su vrijeme izašli iz restorana u Plomin Luci. Serđo za Glas Istre kaže da bi to bilo previše, da bi sami sebi postali najljuća konkurencija, a to se ne smije dogoditi. "Tri objekta bi mi bila previše. Nema smisla imati tri lokala u krugu od 13 kilometara. Bolje da imam dva prava objekta, nego tri 'invalida'", rezonira Serđo. 

Hotel Peteani na usponu za stari Labin ima četiri zvjezdice, 14 soba, izvanredno izgleda. Kako i ne bi kad je za interijer bio zadužen poznati dizajner Željko Burić. Već je dobio odlične ocjene na svim značajnijim web stranicama koje se bave turizmom i gastronomijom. Jer ovo nije samo hotel, restoran bi trebao biti svojevrsni, ali još zreliji, bogatiji, nasljednik Rive. Serđo kaže da je dio starih gostiju to prepoznao pa redovno dolazi i u novi a la carte restoran. Razlika je vidljiva na meniju. Nekada je Riva bila gotovo isključivo riblji restoran, dok se u novom nudi, primjerice, i Black Angus. "Valja se prilagoditi lokaciji", kaže Serđo. Plomin Luka je na moru, ni Labin nije daleko, ali se ipak ponuda mora lagano mijenjati.  

U početku je, priznaje, bilo teško ljude naučiti da se u hotel može doći na večeru ili piće. "Ljudi često imaju predrasude da u hotelu jedu samo hotelski gosti. To je valjalo pregrmiti.

Kaže da je važno samo ići polako, stepenicu po stepenicu. Zato se on danas ne srami reći da je renuo s fast foodom. Prije toga bio je mesar. "Postepeni napredak je jedini zdravi napredak. Ne možeš odjednom napraviti hotel. Valja prije proći neke stepenice, steći iskustvo". 

U novi hotel uložili su oko 11 milijuna kuna. Serđo naglašava da su dignuli kredit bez počeka. U prvoj su godini uspjeli podmiriti sve godišnje obaveze.

Komentirajte prvi

New Report

Close