FOTO: Otvorena izložba Mobilna revolucija povodom 25 godina mobilne telefonije

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2016. u 13:56
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U HT muzeju na adresi Jurišićeva 13, svi posjetitelji mogu besplatno posjetiti izložbu sve do kraja iduće godine.

Danas je u HT muzeju svečano otvorena izložba Mobilna revolucija 1991.- 2016., koja kroz najvažnije trenutke prikazuje razvoj mobilne telefonije u posljednjih 25 godina u Hrvatskoj, a gdje je upravo Hrvatski Telekom imao ključnu ulogu. Izložba je poklon građanima koji će ju tijekom cijele iduće godine moći posjetiti besplatno.

Novi postav muzeja nudi jedinstven pregled „revolucionarnih“ mobilnih tehnologija i usluga – od prvih mobilnih uređaja čija je cijena iznosila i do 15.000 maraka, preko prvog SMS-a 1999. godine, do 4G tehnologije i novih usluga poput Stream Ona, koja je jedinstvena na cijelom europskom tržištu.

Razvoj mobilne telefonije u Hrvatskoj počeo je 1991. godine kada je tadašnji HPT, čiji je HT pravni sljednik u području telekom poslovanja, predstavio prvu hrvatsku komercijalnu mobilnu telefonsku mrežu “Mobitel”. Izložba prati daljnji razvoj uređaja četiri generacije mobilne telefonije i ključnih razdoblja, poput uvođenja mreže druge generacije (GSM), koja se temeljila na digitalnoj tehnologiji koja je omogućila razvoj najnaprednijih usluga kakve danas imamo. 

U HT muzeju na adresi Jurišićeva 13, svi posjetitelji mogu besplatno posjetiti izložbu sve do kraja iduće godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close