FOTO: Otvoren novi vrtić vrijedan 25 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. rujan 2019. u 15:16
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na svečanom otvorenju zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin pohvalila je dosadašnja ulaganja u temeljitu obnovu nekoliko gradskih vrtića, ocjenjujući da su ona pridonijela da Karlovac ove godine ima 58 prvašića više nego lani “jer su kvalitetni vrtići potrebni da bi se zasnivale obitelji i da bi djeca imala gdje sigurno i kvalitetno odrastati”.

U Karlovcu je u ponedjeljak otvoren novoizgrađeni Dječji vrtić "Grabrik" sa središnjom kuhinjom za sve gradske vrtiće, u što je Grad Karlovac uložio 25 milijuna kuna.

Na svečanom otvorenju zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin pohvalila je dosadašnja ulaganja u temeljitu obnovu nekoliko gradskih vrtića, ocjenjujući da su ona pridonijela da Karlovac ove godine ima 58 prvašića više nego lani "jer su kvalitetni vrtići potrebni da bi se zasnivale obitelji i da bi djeca imala gdje sigurno i kvalitetno odrastati".

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić ulaganja u vrtiće nazvao je strateškima.

"Cilj nam je da predškolski odgoj u Karlovcu ima visoke standarde te da se sva djeca mogu upisati u vrtiće. Ovim strateškim ulaganjima već smo postigli da mjesto u vrtiću imaju sva djeca kojima oboje roditelja radi, a neupisanih je ostalo samo dvadesetak."

Ravnateljica Dječjeg vrtića "Karlovac" Marina Gojak je rekla da se vrtić u Grabriku prostire na oko 3000 četvornih metara, a tu će boraviti 220 djece u tri jasličke i osam vrtićkih skupina i to po visokim pedagoškim standardima.

Komentirajte prvi

New Report

Close