FOTO: Otvoren najveći rotor u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2017. u 10:13
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Trebalo je imati viziju da bi se danas mogao realizirati ovakav projekt.

Rasvjetni sustav velikog kružnog toka, najvećeg u Hrvatskoj, na ulazu u grad Pulu u Šijani sinoć je "pušten u rad" u nazočnosti velikog broja uzvanika i građana. Prigodnim programom paljenja svjetala u rotoru, kao i svjetlećih crvenih makova, nakon nekoliko dnevno-noćnih svjetlosnih proba pojedinih segmenata projekta posljednjih dana kada su se provjeravali optički efekti i mikrolokacijski uvjeti, u funkciju je stavljena još jedna svjetlosna instalacija koja će, očekuje se, promijeniti vizuru Pule.

Kako piše Glas Istre, pulski gradonačelnik Boris Miletić na svečanosti se najprije zahvalio svim Puljanima na strpljenju u prometu dok su trajali radovi unutar i oko rotora. Naglasio je da je trebalo imati viziju da bi se danas mogao realizirati ovakav projekt.

– Večeras mi je ispunjeno srce. Trebalo je puno zajedništva i želje da se ostvari ovaj cilj. Nekad je ovo bilo izuzetno problematično raskrižje, a danas je moderan ulaz u grad i moderan pristup Ipsilonu. Sretan sam što smo uspjeli naše šolde vratiti u Pulu jer i Puljani pune proračune Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda. Hvala im na tome, ali Puljani su to zaslužili. Imamo reprezentativan ulaz u grad, protočan promet i riješeno pitanje plavljenja i ovo je najljepši poklon Puli za njezin Dan grada i oslobođenja, naglasio je pulski gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close