Foto: Otvoren jubilarni 50. ‘Floraart’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. svibanj 2015. u 16:09
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Jubilarnu, 50. Međunarodnu vrtnu izložbu “Floraart” u ponedjeljak je u parku Bundeku otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ustvrdivši kako je to dosad najbolje pripremljeno i organizirano izdanje “Floraarta”.

Jubilarnu, 50. Međunarodnu vrtnu izložbu "Floraart" u ponedjeljak je u parku Bundeku otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ustvrdivši kako je to dosad najbolje pripremljeno i organizirano izdanje "Floraarta".

Na izložbi, koja se ove godine održava 10. put na Bundeku, od 25. do 31. svibnja predstavit će se 185 izlagača iz Hrvatske i njih 16 iz BiH, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije.

Hrvatski i strani izlagači predstavljaju se cvijećem, ukrasnim grmljem, sjemenom cvijeća i presadnicama, opremom za dječja igrališta, komunalnom opremom i naprednom tehnologijom za zaštitu bilja. Na izložbi su i izlagači strojeva, biljnog materijala, supstrata i sjemena te keramike.

U sklopu izložbe održat će se stručna predavanja, promocije knjiga i radionice, prezentacija nagrađenih vrtova u Zagrebu i okolici, te tradicionalno natjecanje "Hrvatski kup florista", a u povodu 50. obljetnice izložbe u Hrvatskome povijesnom muzeju na Gornjem gradu priređena je izložba "50 cvjetnih godina".

Uz besplatan ulaz, za posjetitelje je organiziran i besplatni prijevoz autobusom od Katarinina trga do Bundeka, a građani će se tijekom izložbe moći besplatno voziti uspinjačom i vlakićem od istočnog parkirališta na Zagrebačkom velesajmu do ulaza u park Bundek. Prigodna prodaja cvijeća i sadnica bit će organizirana i u Tomićevoj ulici podno uspinjače.

Komentirajte prvi

New Report

Close