FOTO: Obišli smo u Dubrovniku TUI-jev brod na kojem putovanje stoji 1500 eura, ali je drugačiji od svih ostalih

Autor: Marija Crnjak , 17. rujan 2019. u 14:00
FOTO: Marija Crnjak

Grad Dubrovnik i tvrtka TUI Cruise te globalno udruženje kruzera CLIA organizirali su danas obilazak TUI-eva kruzera Mein Schiff 6, koji je jutros pristao u Luku Gruž, predstavivši modernu tehnologiju i politiku zaštite okoliša koju primijenjuje kompanija na svojim brodovima.

Grad Dubrovnik i tvrtka TUI Cruise te globalno udruženje kruzera CLIA organizirali su danas obilazak TUI-eva kruzera Mein Schiff 6, koji je jutros pristao u Luku Gruž, predstavivši modernu tehnologiju i politiku zaštite okoliša koju primijenjuje kompanija na svojim brodovima. Ovaj brod je iz 2017. i ima vrlo strogu politiku očuvanja okoliša, sami proizvode vodu iz morske procesom osmoze, otpadne vode pročišćavaju, odvajaju otpad, i njihova emisija sumpora iz mazutskog goriva iznosi minimalnih 0,1 posto sumpora, mada je zahtjev u regiji minimalnih 1,5 posto, otkrila nam je Ivana Zore, direktorica za okoliš na brodu Mein Schiff, inače Splićanka. Kako je poznato, kruzing industrija ima loš imidž globalno kao zagadjivač okoliša, zbog čega kompanije sve više ulazu u održivost, ali i edukativne kampanje u javnosti. 


Naša novinarka iz prve je ruke saznala kako izgleda tehnologija koju, u naporima za očuvanje okoliša, primjenjuje ova kompanija

Grad Dubrovnik inače je prvi grad s kojim je CLIA ovog srpnja potpisala Memorandum o suradnji za održivost turizma, u okviru čega je predviđeno i zajedničko istraživanje utjecaja kruzera na okoliš. U foto-galeriji pokušali smo dočarati ugođaj broda na kojem se odmaraju uglavnom njemački i austrijski gosti, a sedmodnevno krstarenje košta oko 1500 eura po osobi, uz all inclusive uslugu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close