FOTO: Nova regulacija u Splitu izazvala kaos, građani negoduju

Autor: VLM , 09. kolovoz 2018. u 11:46
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Pretvaranje Zvonimirove od Narodnih novina u smjeru centra jednosmjernom ulicom ničim nije smanjilo nesnosne kolone.

Jutros u 6 sati u Splitu je na snagu stupila nova privremena regulacija prometa u Ulici kralja Zvonimira, koja je postala jednosmjerna.

Pokušaj da se rastereti promet zasad nije urodio plodom. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, pretvaranje ove prometnice od Narodnih novina u smjeru centra jednosmjernom ulicom ničim nije smanjilo nesnosne kolone. Najveći prometni čvor i dalje je kod Pazara, auti se kreću jako sporo, a građani negoduju.

Na ovaj potez privremenog karaktera su se odlučili u gradskoj upravi s ciljem smanjenja gužvi prema luci, a u suradnji s policijom i Hrvatskim cestama, piše Dalmatinski portal.

– S ciljem povećanja protočnosti vozila u predstojećim udarnim turističkim vikendima privremeno će se promijeniti prometna regulacija i dio Zvonimirove ulice od Narodnih novina do Pazara postat će jednosmjeran u smjeru Trajektne luke – javljaju iz Banovine.

Za sva vozila tako je zabranjena vožnja Zvonimirovom ulicom u pravcu tzv. Koteksovog nebodera i sav promet se odvija kružno preko trajektne luke, autobusnog kolodvora i Bačvica. Semafori kod Biskupove palače također će se reprogramirati u skladu s privremenom prometnom regulacijom.   

Trasa javnog gradskog prijevoza za linije 2, 9, 10 i 15 se ne mijenja, ali sve ostale linije javnog gradskog prijevoza od četvrtka se prilagođavaju novom prometnom režimu, i umjesto Zvonimirovom voze kružno preko trajektne luke i Bačvica.

Komentirajte prvi

New Report

Close