FOTO: Nasukao se teretni brod u Puli

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2019. u 13:45
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Zahvaljujući vlastitom pogonu, brod se krmom uspio izvući sa stijena te otploviti na sigurno.

Teretni brod "Agios Rafail" koji plovi pod grčkom zastavom nasukao se u utorak ujutro u Puli u uvali Jamica ispod Muzila, nitko od članova posade nije ozlijeđen, a nema ni štete za okoliš, doznaje se u pulskoj Lučkoj kapetaniji. 

Riječ je o teretnom brodu koji je trebao prevesti teret kamena iz štinjanske vale u Italiju. Kako se neslužbeno doznaje, kapetan broda je, iz za sada neutvrđenih razloga, zadržao kurs prema Muzilu umjesto da skrene prije lukobrana. Uslijed tog manevra, brod je nastavio ploviti prema Muzilu, zabivši se pramcem u stijene.

Zahvaljujući vlastitom pogonu, brod se krmom uspio izvući sa stijena te otploviti na sigurno. Trenutno, brod plovi prema štinjanskoj vali, gdje će inspektori Ministarstva mora odnosno Lučke kapetanije Pula obaviti očevid te pokušati utvrditi točan uzrok nesvakidašnje pomorske nesreće u pulskom akvatoriju.

"Ono najvažnije – nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora. Dolaskom na mjesto događaja vidjeli smo da je broj jednom trećinom nasukan, međutim u kratko vrijeme on se sam svojim pogonom uspio odsukati", izjavila je kapetanica Lučke kapetanije Pula Dolores Brenko Škerjanc. 

Komentirajte prvi

New Report

Close