FOTO: Nakon što se završi, zračna luka Dubrovnik biti će najbolja u regiji

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2016. u 10:47
Foto: ZL Dubrovnik

Zgrada će imati ‘Schengen’ i ‘No Schengen’ zonu i biti će prva takva koja to ima, a prema pravilima Europske Unije.

Zračna luka Dubrovnik među prvima je u cijeloj Europskoj uniji dobila novac iz tzv. Junckerova plana poticanja ulaganja – Europskog fonda za strateške investicije za projekt obnove i nadogradnje aerodroma.

Projekt 'Razvoj Zračne luke' težak je 225 milijuna eura. Svečano otvaranje bit će u ožujku 2017. godine, a 30. rujna zgrada će se pustiti u probni rad, piše Dubrovački dnevnik.

Tomislav Macan, direktor tehnike i inženjeringa pokazao je novu zaustavnu i voznu liniju poviše koje se nalazi nadstrešnica. Taj dio će služiti za iskrcaj putnika koji na taj način više neće morati dugo šetati s parkinga, već će odmah moći ući na glavni ulaz u zgradi C.

Zgrada C imati će podrum, prizemlje i još tri kata. U prizemlju će se povezati s zgradama A i B, te će se na taj način stvoriti komunikacija. U prizemlju će se nalaziti check in pultovi, agencije će biti smještene sa strane, a kafić će se nalaziti s lijeve strane, te će imati i vanjsku taracu. U podrumu je predviđen komercijalni prostor, te sanitarni čvorovi. 

Sama zgrada C zauzima 26 tisuća kvadrata, a ukupno oko 52 tisuće kvadrata imaju sve tri pristanišne zgrade. Zamišljeno je da postoji i  komunikacija prema parkingu, takozvana suha veza, tako da se putnici mogu izravno sami prijaviti. Zgrada će imati 'Schengen' i 'No Schengen' zonu i biti će prva takva koja to ima, a prema pravilima Europske Unije.

Komentirajte prvi

New Report

Close