FOTO: Najavljen program 51. izdanja Floraarta

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2016. u 14:34
Foto: Press

Ovogodišnji Floraart, osim izložbe cvijeća i vrtne opreme, bit će mjesto i brojnih zabavno-edukativnih sadržaja, ali i natjecanja u aranžiranju cvijeća.

Od 30. svibnja do 5. lipnja zagrebačko jezero Bundek bit će prava cvjetna idila, udomit će najveću međunarodnu hortikulturnu izložbu u ovom dijelu Europe, 51. Floraart.

Ovogodišnji Floraart, osim izložbe cvijeća i vrtne opreme, bit će mjesto i brojnih zabavno-edukativnih sadržaja, ali i natjecanja u aranžiranju cvijeća.

Više od 200 izlagača iz Hrvatske i drugih zemalja predstavit će brojne vrste ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstva za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenje, umjetno cvijeće, ukrasnu keramiku i ostale potrepštine za uređenje cvijeća i vrtova.

U sklopu izložbe održava se i natjecateljski dio – Hrvatski kup florista na kojem će svoje umijeće pokazati cvjećari iz svih krajeva Lijepe naše i zemalja regije te međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a organizirana je i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Osim programa i izložbe koji će se odvijati na Bundeku, novitet ovogodišnjeg izdanja Floraarta su i zanimljiva stručna tematska predavanja koja će se održavati od utorka do petka u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta u Zagrebu, a svi zainteresirani će moći sudjelovati na njima besplatno.

Izložbe i sajmovi cvijeća u Zagrebu imaju dugu tradiciju. Prvi sajam održan je na Gornjem Gradu 1966. godine, a ime Floraart koristi se od 1992. kada je organizaciju preuzela tvrtka Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja se iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica preselila na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac, a od 2006. održava se na prostoru Parka Bundek.

Komentirajte prvi

New Report

Close