FOTO: MUP nabavio 10 novih vozila s forenzičnom opremom ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. prosinac 2018. u 13:40
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prvih deset vozila bit će raspoređeno u policijske uprave koje imaju najviše očevida.

U Ravnateljstvu policije u srijedu je organizirana svečana primopredaja deset kombi vozila opremljenih forenzičnom opremom, koja su nabavljena iz sredstava EU-a u sklopu projekta "Jačanje kapaciteta kriminalističke policije u području istraživanja mjesta događaja teških kaznenih djela i organiziranog kriminaliteta", ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna.

Investicija je vrijedna oko 6,5 milijuna kuna, od čega je 75 posto sredstava iz europskih fondova, istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"To je standard ispod kojeg hrvatska policija više ne ide. Na žalost, do sada nismo imali ovakva vozila kakva su prisutna u jačim europskim i svjetskim policijama, a sada ih ima i Hrvatska”, rekao je Božiović.

MUP je time pokazao da se hrvatsku policiju po svim linijama rada može opremiti uz pomoć europskih fondova. "To radimo uspješno i to ćemo raditi i ubuduće", najavio je ministar.

Prvih deset vozila bit će raspoređeno u policijske uprave koje imaju najviše očevida.

Godišnje je između 17.000 i 18.000 očevida, radi se o velikom poslu koji je vrlo zahtjevan i bitan za konačnu uspješnost kriminalističkog istraživanja, naglasio je Božinović.

Komentirajte prvi

New Report

Close