FOTO: Koja je tajna dobre kotlovine?

Autor: Marta Duić , 04. srpanj 2015. u 13:59
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sudionike Poslovnog uzleta Jastrebarsko i ove je godine oduševio Kotlovina show, a moglo se ponešto i naučiti o toj deliciji.

Kotlovina show za sve posjetitelje manifestacije i poduzetnike koji su bili na edukacijama oduševila je sve prisutne i ove godine. Tradicionalni recepti, domaće meso i nezamjenjivi začini koje su kombinirali natjecatelji iz DVD-ova iz Jastrebarskog i okolice osvojili su i ove godine. ˝Ima ljubavi u njoj, to je osnovna tajna. Naš recept je star 127 godina i prenosi se s koljena na koljeno, a bez temeljca koji mi radimo na bazi nogica, ušiju i svinjskog repa ovo jelo uopće ne bi bilo isto˝, pojasnili su nam članovi DVD-a Jastrebarsko. Inače, ovaj DVD je prošle godine pobijedio na Kotlovina showu.

Iz DVD-a Vukšin i Šipak kažu da je tajna u mladosti i dugogodišnje iskustvo. ˝Od oca imamo recept, a ključ je da sve bude domaće, prirodno i jednostavno˝, poručili su. S njima su se složili i u DVD-u Čeglji koji kažu da bez domaćih sastojaka kotlovina nije ukusna. ˝Luk, ljutina, domaće meso i domaća mast. Ako stavite ostale začine to nije vatrogasna kotlovina˝, kažu iz DVD-a Čeglji.

Preostali natjecatelji kažu da je ključ dobre kotlovine u nezamjenjivim sastojcima poput sušenih vrganja ili mrkih trubača i u stalnom podlijevanju kvalitetnim vinom.

U žiriju su bili Norman Muller, direktor marketinga Večernjeg lista, Dražen Novak iz Poslovnog dnevnika, Irena Strmečki Šlat, predstavnica grada Jastrebarskog i Goran Dikšić, predsjednik Zajednice vatrogasnih društava Jastrebarsko. Ocjenjivala se aroma kotlovine, aroma umaka i ukupni dojam ekipe. Od deset prijavljenih DVD-ova na natjecanju su prvo mjesto osvojili  DVD Prigorski bećari, drugo mjesto pripalo je DVD-u Jaska i treće mjesto DVD-u Sveta Jana.

Osim Kotlovina showa posjetitelji su se mogli okušati u nordijskom hodanju, kajak zaploviti na jezeru,jahati u parku Erdödy ili vježbati gađanje lukom i strijelom,  praćkom i zračnom puškom, a za najmlađe tu je bio i mini adrenalinski park. Uz ponudu obiteljskih gospodarstava koja je bila na štandovima u sklopu ove manifestacije moglo se naučiti o ljekovitom bilju, medu, tradiciji lončarstva te izradi kraluša i ostalog tradicionalnog nakita, a s tradicijom su se posjetitelji mogli upoznati kroz nastupe kulturno umjetničkih društava kroz jutarnji dio programa. Nakon toga uslijedila je smotra mažoretkinja, plesna radionica zumbe , a na samom kraju i glazba tamburaškog sastava Barabe. Zabavni dio programa i ples nastavio se uz pjesme Ivana Zaka koji je oduševio sveprisutne izvedbama svojih hitova.  

Komentirajte prvi

New Report

Close