FOTO: Kiša izazvala kaos u Zagrebu: Potopljeni podvožnjak, stali autobusi i tramvaji…

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. rujan 2019. u 08:59
Foto: Matija Habljak / Pixsell

Problema je bilo u svim dijelovima Zagreba.

Zagrebački vatrogasci imali su sinoć pune ruke posla zbog obilne kiše koja u Zagrebu padala jučer, intervencija je bilo toliko da ih niti ne broje, a procjenjuju da ih je na stotine.

"Intervencija je kao u priči. Ne brojimo ih, jednostavno ih nemamo vremena brojati. Stotine je intervencija na ispumpavanju vode. Sve je krenulo oko 19 sati i ne jenjava nikako", izjavio je Hini zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Miroslav Merćep. 

Problema je bilo u svim dijelovima Zagreba.

Osim vatrogasaca zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe, na intervencije su upućena sva dobrovoljna vatrogasna društva, njih 57 i svako DVD ima po nekoliko intervencija.

Iz ZET-a su izvijestili kako jaka kiša, praćena grmljavinom, usporava javni promet te se vozi sporije i s dodatnim oprezom na širem gradskom području. Neka autobusne linije bile su u prekidu, a neki tramvaji vozili skraćenim rutama.

Iz Hrvatskog auto-kluba vozače pozivaju na strpljenje jer je u Zagrebu otežan promet na pojedinim cestama, osobito u blizini podvožnjaka.

Zbog obilnih padalina otežana je odvodnja iz podvožnjaka u Škorpikovoj pa je policija iz sigurnosnih razloga obustavila promet. Voda na kolniku otežavala je promet i u podvožnjacima Selske ceste.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čudno kako ulupani miloni kuna ne mogu otčepiti odvode na podvožnjaku Škorpikove. Svaka kiša je katastrofalna, promet potpuno kolabira. I nikoga nije briga, to je samo veza Zaprešića i cijelog Zagorja s metropolom u kojoj su skoro svi zaposleni… Da se tako začepi veza s Dubravom, padale bi glave.

New Report

Close