FOTO: Kineska poduzetnica Yu dala ponudu za bivšu političku školu u Kumrovcu

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Za kupnju Hotela Zagorje u Kumrovcu, Ministarstvu državne imovine stigla je ponuda trgovačkog društva Zhongya nekretnine d.o.o., koje je umjesto traženih gotovo 12 milijuna kuna ponudilo gotovo 14,1 milijun kuna, te se o toj ponudi uskoro očekuje odluka vlade, doznaje se u utorak iz tog Ministarstva.

U Ministarstvu državne imovine u utorak su, naime, u 10 sati otvorene ponude za Hotel Zagorje, što je bio krajnji rok na natječaju koje je Ministarstvo prema odluci vlade provodilo od 23. ožujka do danas do 10 sati.

Hotel Zagorje je zapravo bivša politička škola u Kumrovcu, čija je površina oko 27 tisuća metara četvornih i u državnom je vlasništvu. Interes za tu nekretninu, koja je devastirana pokazala je nedavno kineska poduzetnica Jiang Yu, koja je već više puta bila u Kumrovcu i izrazila želju da školu pretvori u hotel, kao i druge ideje o stvaranju spomen parka Josipu Brozu Titu u tom mjestu u Hrvatskom Zagorju.

Upravo ta poduzetnica stoji iza tvrtke koja je predala ponudu za kupnju Hotela Zagorje, a kako ističu iz Ministarstva, bila je to jedina potpuna i pravovaljana ponuda.

Očekuje se da će se ponuda, kako se neslužbeno doznaje, uskoro naći pred Vladom koja ju mora odobriti odnosno odlučiti o njezinom prihvaćanju ili ne, a ako se prihvati s poduzetnicom Yu će biti potpisan ugovor.

Komentari (4)
 • purCo
  purCo 13:42 8.5.2019.

  Ledica


  Poduzetnica YU kupuje bivšu YUgoslavensku političku školu u Kumrovcu.:)

  možda se Jaca prijavi za kuharicu, a Mesić za prof.emeritus obzirom da ima Yugoslavensku penziju
 • Ledica
  Ledica 23:24 7.5.2019.

  Poduzetnica YU kupuje bivšu YUgoslavensku političku školu u Kumrovcu.:)

 • purCo
  purCo 15:43 7.5.2019.

  zorzi


  Da barem ulože u proizvodnju ili visoku tech, nego svi u zimmer frei

  da se kod nas ulagalo u proizvodnju, ta škola ne bi ni bila sagrađena, ali na žalost tamo je školovana većina koja danas vodi državu, a vidimo i sami gdje to vodi,
  jedino je Joža napravio ogradu na sudu u Sisku od te cijele bivše proizvodnje
Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve