FOTO: Hrvatska izlazi iz ugovora o arbitraži

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2015. u 12:42
Foto: Robert Anic/PIXSELL

‘Došlo je do grubog kršenja ugovora i ne možemo nego ovako’, objavio je premijer.

Premijer Zoran Milanović objavio je danas nakon sastanka s predsjednicima saborskih klubova zastupnika kako Hrvatska izlazi iz Arbitražnog sporazuma sa Slovenijom zbog skandala s odlukom o podjeli Piranskog zaljeva, a koji je otkrio Večernji list.

"Sastanak je bio kratak, bio je u suglasju – ne možemo ostati u ugovoru o arbitraži i to će biti molba Vlade prema Saboru. Očekujem veliku podršku" kazao je premijer Milanović 

"Došlo je do grubog kršenja ugovora i ne možemo nego ovako. Članica smo Europske unije, došlo je do ozbiljnog incidenta, nama nam druge, moramo van. proces je kontaminiran" pojasnio je premijer Milanović.

Nije ovo prilika da se likuje, rekao je Milanović na upit o situaciji u Sloveniji oko nastale afere. Pojasnio je da pitanje granice i dalje ostaje neriješeno.  "Može i hoće", komentirao je Milanović izjavu slovenskog premijera da Hrvatska ne može jednostrano izaći iz sporazuma.

Premijer je dodao da se Arbitražni sud našao u neugodnoj situaciji. 'Ovo je neodrživo i potpuno kompromitirano', zaključio je Milanović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

e kako ih je lijepo vidjeti da se slažu u nečemu![emo_cool]

New Report

Close