FOTO: Do kraja godine rast 3%, a ima i većih optimista

Autor: Darko Bičak , 01. rujan 2016. u 22:00
Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Ministar Horvat i izaslanici premijera i predsjednice na skupu poduzetnika.

Kad smo početkom godine došli u Ministarstvo i Vladu, znali smo da moramo imati rast gospodarstva od barem 2%, a podaci o rastu BDP-a u drugom tromjesečju od 2,8% pokazuju da smo radili dobar posao, kazao je Darko Horvat, ministar poduzetništva i obrta, na otvaranju XX. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu u Splitu.

Očekuje da će u trećem kvartalu biti vidljivi efekti turističke sezone te da BDP neće imati rast manji od 3%. Kao poseban zamašnjak razvoju poduzetništva Horvat vidi EU fondove za koje je njegovo Ministarstvo pojednostavilo poduzetnicima procedure. Davor Huić, koji je u Splitu bio kao predstavnik premijera Tihomira Oreškovića, kojem je inače posebni savjetnik za unutrašnju politiku, istaknuo je da je ova Vlada, iako je imala vrlo kratak mandat, postigla puno te napravila dobre temelje za razvoj poduzetništva. “Za očekivati je da će BDP do kraja godine rasti 3%, no ima i nas koji smo puno optimističniji“, kaže Huić.

Luka Burilović, predsjednik HGK, kao specijalni izaslanik predsjednice RH, istaknuo je važnost gospodarske diplomacije u rastu gospodarstva. Smatra da bi Hrvatska trebala imati rast BDP-a od barem pet posto jer će je u protivnom preteći zemlje iz okruženja s kojima se obično volimo uspoređivati. 

Komentari (2)
Pogledajte sve


Dobre-vijesti
smanjivanje-inozemnog-i-javnog-duga


nakon 81 mjeseca kontinuiranog rasta,
od ožujka ove godine i sektor opće države bilježi međugodišnji pad bruto inozemnog duga

” Pad duga na godišnjoj razini bilježi se kontinuirano od prosinca prošle godine ”

http://direktno.hr/en/2014/domovina/59876/Dobre-vijesti-kada-su-u-pitanju-smanjivanje-inozemnog-i-javnog-duga.htm

” Do kraja godine rast 3%, a ima i većih optimista “

Da , samo ako izaberemo na Izborima najbolje.

A ako izaberemo Lex Kukuriku Milanovićevu koaliciju nastavit će se propast Hrvatske , nove miliarde zaduživanja , novi veći porezi , novi Blokirani , novi iseljeni , novi nezaposleni , nove zaštite udbaških zločinaca , nova skrivanja komunističkih arhiva , nove krivotvorine povjesti , novo djeljenje love crvenim uhljebima tzv.”antifašistima”, novo djeljenje love Kukurikularnim “kulturnjacima”….

Oni koji uvijek glasaju za ove koji su štitili optužene za Udbaška ubojstva nemogu shvatiti da je čak i ova Domoljubna koalicija (kakva god bila)
za svega 6 mjeseci uspjela ostvariti manji deficit za 5 miliardi
od one Kukuriku vlade (ušteda 5.000.000.000,00),
deficit svega 0,2 % !

New Report

Close