Formula oporavka: Ukidanjem prireza radnici će imati veće plaće?

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2012. u 13:49
Slavko Linić (PIX)

Linić nije govorio o rokovima u kojima bi lokalnu samoupravu riješio jednog od najizdašnijih punjača njenih proračuna.

Ukidanje prireza, prosperitetnije gospodarstvo – tako u najkraćim crtama glasi nova formula oporavka ministra financija Slavka Linića , koju je ponudio predstavljajući novi porez na nekretnine, piše Jutarnji list.

Naime, nakon što uvede porez na nekretnine, država planira ukinuti prirez, piše list. Linić, doduše, nije govorio o rokovima u kojima bi lokalnu samoupravu riješio jednog od najizdašnijih punjača njenih proračuna. Ipak, uvođenjem poreza na nekretnine, prihodi od kojeg će se slijevati u lokalne blagajne, otvorit će se, kaže, prostor smanjenju ili ukidanju “suvišnih i opterećujućih poreza i drugih parafiskalnih nameta”. Prirez na toj crnoj listi, čini se, kotira negdje na samom vrhu, navodi Jutarnji.

Ukidanje prireza, tvrde u poduzetničkim krugovima, pozitivno bi se odrazilo kako na poslovanje tvrtki tako i na gospodarstvo u cjelini. U toj win-win situaciji radnici bi dobili veće neto plaće, poslodavci veću proizvodnost svojih zaposlenika, a gospodarstvo novu slamku spasa, piše Jutarnji list. 

Komentari (10)
Pogledajte sve

Šta će nama ciganima kuća…kad je naša kuća putujuća! Vozaju nas ko majmune!

O Hrvatskoj svakodnevnici izvjestila je TV Sjeverne Koreje :

http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/video-kako-je-hrvatska-svakodnevica-zavrsila-na-tv-u-u-sjevernoj-koreji.html#video

Ukidanje naknada i prireza treba vezati uz pocetak primjene poreza na nekretnine avtomatizmom tipa pocetkom naplate poreza ukidaju se naknade i prirezi jer bi doslo u nekom vremenu do duplanja prihoda lokalne uprave i upitnosti rasterecenja privrede i tek tad bi porez bio novi namet a ne rasterecavajuci za privredu i place radnika

Očito se pogoduje kako ove godine ulazimo u EU da i naši dragi susjedi mogu jeftino kupovati u RH. Porez točno onda kada ulazimo u EU, ma dajte…istina je da nema kupaca po trenutnim cijenama previše, istina je da će se padom cijene više kupovati, ali je očigledno to učinjeno onda kako bi cijenjeni građani EU još lakše i jeftinije kupovali kuće, stanove u RH.

New Report

Close